Till innehåll på sidan

Vattenprov ska förvarna om pandemins andra våg

Välkomna till Skolan för arkitektur och samhällsbyggnads torsdagsseminariumsserie! Under rådande pandemi sker seminarierna digitalt och har fokus på forskningsidéer relaterade till Coronakrisen.

Tid: To 2020-06-25 kl 15.00 - 16.00

Plats: Digitalt på Zoom (länk skickas ut efter registrering)

Föreläsare: David Nilsson

David Nilsson

Seminariet börjar 15.00 med välkomsthälsning och 15.05 med presentation.

Anmälan

Pandemiutbrott kan komma i flera vågor. Forskare från bland annat KTH undersöker nu utvecklingen av Covid-19 med hjälp av tester på avloppsvatten. Forskningsarbetet sker i samarbete med institutionen för Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknik (SEED) och forskare vid SciLifeLab.

Kartläggningen går till så att avloppsvatten samlas in från flera reningsverk i Stockholm. Innehållet filtreras och det genetiska materialet extraheras. Därefter sker en analys av innehållet som visar förekomst av virus och i vilken omfattning.

David Nilsson, föreståndare för KTH Vattencentrum, presenterar detta torsdagsseminarium och berättar då mer om varför avloppsvattnet är en källa till information som kan ge ovärderlig och snabb information om situationen, samt hur pandemin utvecklas.

Välkommen att registrera dig till detta inspirationsseminarium den 25 juni 2020!

Mer information om detta forskningsprojekt

Mer information

Torsdagsseminariet är en öppen föreläsningsserie från Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad . En torsdagseftermiddag i månaden presenteras utvald aktuell forskning eller verksamhet under ca 45 min följt av mingel. Föreläsningarna har fri entré och är öppna för alla.

Talare och ämne för respektive tillfälle presenteras löpande.

Seminarieserien  är en del i skolans impactarbete.

Frågor? Kontakta event@abe.kth.se

Innehållsansvarig:Cecilia Olah
Tillhör: Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad (ABE)
Senast ändrad: 2020-05-06