Till innehåll på sidan

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 14

 • ”KTH:s innovationsarbete i skymundan”

  Hur kan ekonomiprofessor Pontus Braunerhjelm missa att ta upp KTH:s insatser när han intervjuas om innovation och entreprenörskap inom akademin i KTH Magazine? Det undrar Malin Luuke, kommunikationsansvarig på KTH Innovation, vars verksamhet rankats som en av de bästa i Sverige.

 • ”Entreprenörsandan kan stärkas”

  Ekonomiprofessor Pontus Braunerhjelm uppskattar verksamheten vid KTH Innovation, men hävdar samtidigt i ett debattinlägg att svenska lärosäten fortfarande har en bit kvar till det entreprenöriella universitetet.

 • Miljoner doneras till KTH-entreprenörer

  Bicky Chakraborty, grundare av Elite Hotels, donerar fem miljoner kronor till KTH. Pengarna går till ett entreprenörprogram som ska stärka ett entreprenöriellt tankesätt hos studenter och forskare.

 • Miljoner doneras till KTH-entreprenörer

  Bicky Chakraborty, grundare av Elite Hotels, donerar fem miljoner kronor till KTH. Pengarna går till ett entreprenörprogram som ska stärka ett entreprenöriellt tankesätt hos studenter och forskare vid universitetet.

 • Grönt labb lyfter kemiföretagen

  På torsdag 20 september invigs Greenhouse Labs, ett nytt modernt kemilaboratorium och en mötesplats för innovativa kemiföretag på KTH. – Det här ska bli en samlingsplats för framtidens kemiföretag och ger oss en unik möjlighet att marknadsföra kemiämnet hos landets skolungdomar, säger föreståndaren Tessie Borg.

 • Så gör du affärer på din KTH-forskning

  Tom Magnergård har gått varvet runt. Under studierna i industriell ekonomi startade han IT-företaget Activio som tog sina första steg med hjälp av KTH Innovation. I dag finns företagets pulsmätare hos 500 sportklubbar och stora träningskedjor världen över. Själv har han återvänt till KTH Innovation för att dela med sig av sina erfarenheter som affärscoach.

 • KTH-innovationer till Silicon Valley

 • KTH topprekryterar från Google

  Hålla där, Nicklas Lundblad, samhällspolitisk chef på Google i Europa och som precis har blivit anställd som adjungerad professor på KTH. Hur känns det?

 • Labourledare: KTH Innovation en förebild

  Brittiska Labourpartiets ledare kallar KTH:s innovationscentrum för en global förebild som det finns mycket att lära av. Uttalandet kom när han tillsammans med Socialdemokraternas ledare Stefan Löfven besökte KTH i veckan.

 • Nyttan av KTH:s forskning ska bevisas

  Sverige befinner sig i en paradox som bygger på att stora pengar satsas på forskning, men med mediokert resultat. Så har det länge låtit runt om i Sverige. En paradox som nu ifrågasätts av KTH:s forskare på avdelningen för Affärsutveckling och entreprenörskap.

 • Sommarjobbet skapade affärsidén

  Terminen är slut och för många KTH-studenter är det dags att sommarjobba. Om du stöter på problem på arbetsplatsen, tänk ett varv extra på lösningen: det kan bli nyckeln till ditt framtida företag. Så blev det för Max Dyrhage, som för två år sedan pluggade sitt sista år på Medieteknikprogrammet på KTH.

 • Singapore-studenter på KTH skapar smarta tillämpningar av svensk furu

  En flexibel lösning för trånga kontorsutrymmen i Kina. Fönsterglas i träfibrer. Smart förvaring för kompakta hem. Det var några av resultaten när studenter programmet för det internationella masterprogrammet Entrepreneurship and Innovation Management på KTH, de flesta från Singapore, fick i uppdrag att ta fram nya tillämpningar för svensk furu. Kursen genomfördes samarbete med branschorganisationen Svenskt Trä.

 • Katarina levde sin forskardröm i USA

  Förväntningarna överträffades. Stanford University bjöd på en mycket öppen och generös forskningsmiljö. För Katarina Larsen blev forskningsåret i Kalifornien en dörröppnare till en fantastisk kontaktyta mot forskare inom hennes område.

 • Karma räddar överbliven mat från att slängas

  Karma är en tjänst där man via en app räddar överbliven mat från att slängas. Egentligen bygger tjänsten på att kunderna själva hämtar den mat de beställt. Men nu efter utbrottet av det nya Coronaviruset erbjuder de även hemleverans.

Tillhör: Välkommen till KTH
Senast ändrad: 2020-09-22