Sök på tagg
Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.
Antal träffar: 24
-
KTH lyfter din affärsidé - gratis
Sitter du och ruvar på en egen innovativ affärsidé som vänder sig till en stor internationell marknad? Är du forskare, innovatör eller entreprenör, men tvekar om du ska satsa på idén eller är osäker på hur man gör? Då är det hög tid att söka till KTH-programmet Startup.
-
Så stöttar KTH Sveriges uppfinnare
Glöm Draknästet i SVT. Där får bara innovationer plats som gör sig bra i tv-rutan. Kom istället till KTH:s innovationspaviljong när den slår upp portarna på Love Stockholm 2010 den 6 juni. Här erbjuds landets alla innovatörer gratis hjälp med att spetsa till sina uppfinning och vässa affärsplanerna.
-
”Vi behöver fler Science och Nature”
Sensationsjournalistik eller tidskrifter som breddar samtalet om framtidens forskning? Åsikterna går isär bland KTH:s forskare om den kritik som materialprofessor John Ågren riktade mot prestigepublikationerna Nature och Science i förra veckan.
-
Innovationsfabriken satsar svenskt
Intresset var stort när den svenska noden av europeiska InnoEnergy, världens största innovationsfabrik, invigdes på KTH 28 maj. Satsningen, som görs i samarbete mellan akademi och näringsliv, har fokus på innovationer kring framtidens smarta elnät och energilagring. Den förväntas leda till nya arbetstillfällen och export av nya högteknologiska produkter.
-
Så gör du affärer på din KTH-forskning
Tom Magnergård har gått varvet runt. Under studierna i industriell ekonomi startade han IT-företaget Activio som tog sina första steg med hjälp av KTH Innovation. I dag finns företagets pulsmätare hos 500 sportklubbar och stora träningskedjor världen över. Själv har han återvänt till KTH Innovation för att dela med sig av sina erfarenheter som affärscoach.
-
Satsning på framtidens elnät
Utformning av smarta elnät och lagring av energi. Det är exempel på forskning som drivs vid SweGRIDS-centret som får knappt 83 miljoner från Energimyndigheten. KTH och Uppsala universitet samarbetar genom centret med myndigheten och industriföretag för att hitta innovativa lösningar för hållbar elförsörjning.
-
KTH topprekryterar från Google
Hålla där, Nicklas Lundblad, samhällspolitisk chef på Google i Europa och som precis har blivit anställd som adjungerad professor på KTH. Hur känns det?
-
KTH visar upp kärlek för innovationer
KTH tar chansen att visa upp sina innovativa sidor för Stockholm och resten av omvärlden inför stundande prinsessbröllop. Under temat ”Passion for Innovation” deltar KTH som en av sponsorerna för evenemanget Love Stockholm 2010.
-
Labourledare: KTH Innovation en förebild
Brittiska Labourpartiets ledare kallar KTH:s innovationscentrum för en global förebild som det finns mycket att lära av. Uttalandet kom när han tillsammans med Socialdemokraternas ledare Stefan Löfven besökte KTH i veckan.
-
”Vetenskapligt samtal riskerar att dö ut”
Om allt fler forskare väljer att publicera sig i tidskrifterna Nature och Science kommer det vetenskapliga samtalet att sakta dö ut. Tidskrifternas inriktning på sensation och högt nyhetsvärde kväver en seriös diskussion om forskningens framsteg. Det varnar John Ågren, professor i materialvetenskap.
-
”Imponerande Kina-satsning av KTH”
KTH gör en imponerande och föredömlig satsning i Kina. Och det bästa är KTH:s fysiska närvaro i landet, annars förstår man inte villkoren i Kinas snabbt växande ekonomi. Det menar Sylvia Schwaag Serger, Europas kanske främsta expert på kinesisk forsknings- och innovationspolitik.
-
Här är sveriges fräckaste innovationer
När KTH:s innovationspaviljong slår upp portarna på Love Stockholm 2010 den 6 juni är det under parollen Passion for Innovation. Och innovationer blir det, i massor. KTH bjuder på en stor mängd annorlunda, snygga, spännande och viktiga uppfinningar. Eller vad sägs om elektroniska tapeter som ändrar mönster, CSI-papper, smärfria kanylplåster för spruträdda, musikkostymer, blommiga bilar och Twitterträd.
-
Privata donationer lyfter KTH:s Greenhouse Labs
Två entreprenörer donerar gemensamt 10 miljoner kronor till inrättandet av ett pris vid KTH:s inkubatorlab Greenhouse Labs. Priset namnges efter Ingemar Croon, tidigare docent och industriprofessor vid KTH.
-
”KTH är inte en poängfabrik”
KTH:s nya restriktiva riktlinjer för valbara kurser går på tvärs mot behovet av bättre grogrund för innovativt tänkande på KTH, menar studenten Hugi Ásgeirsson i en debattartikel. Det finns andra och bättre metoder för att lösa de problem som de nya riktlinjerna syftar till, konstaterar han.
-
Mångmiljardsatsning på innovationer som främjar äldres hälsa
Nu står det klart att InnoLIFE, det konsortium som KTH är en del av, vunnit dragkampen om EU-medel öronmärkta för att stimulera uppfinningsrikedom och nyttiggörande av vetenskapliga upptäckter för att tackla stora samhälleliga utmaningar relaterat till en åldrande befolkning.
-
Engångstoaletten lika viktig som bilen
Peepoo. Så heter den, engångstoaletten som upfanns och utvecklades av KTH-professorn Anders Wilhelmson år 2005, och som sedan gjort succé. Nu har Peepoo valts ut till en av de 100 viktigaste innovationerna någonsin.
-
Världens hetaste uppstartsföretag till KTH
Sedan februari i år har 100 av världens mest intressanta uppstartsföretag konkurrerat om stöd från amerikanska Founder.org. Belöningen för de utvalda kommer i form av pengar men även kvalificerad hjälp med företagsbyggandet. Den 14 till 17 juni äger The World Founder Forum rum på KTH, och då kommer de företag som beviljats stöd till Sverige och universitetet.
-
Nätmobb hånade fritänkare i miljöteknik
Hur fritt får man tänka och uttrycka sig om ny forskning? Politikern Peter Pedersen vet. När han ställde en öppen fråga till en forskarpanel om vinddrivna fordon och laddningsbara batterier, ledde det till enorma trakasserier på nätet. I själva verket tangerade hans tankar flera nydanande lösningar för miljövänliga transporter.
-
Imogen Heap charmade publiken på invigningen
Vid invigningen av Music Tech Fest på KTH igår var sångerskan Imogen Heap där för att berätta om sin blockchain-lösning som ska underlätta hantering av musikrättigheter. Men med det fina naturliga reverbet i gamla reaktorhallen kunde hon inte låta bli att brista ut i sång då och då. Det händer spännande saker när konst och teknik befruktar varandra.
-
Musikfestival arrangeras på KTH
Mellan den sjunde och den nionde september 2018 anordnas Music Tech Festival på KTH i Stockholm. Festivalen är ett samarbete mellan organisationen med samma namn som festivalen och Sveriges största tekniska universitet.
-
Folkligt intresse för KTH-innovationer
Tiotusentals turister, stockholmare och andra intresserade har besökt KTH:s innovationspaviljong på Skeppsbron de senaste veckorna. Satsningen på Stockholms stads uppladdning inför kungliga bröllopet visade sig vara helt rätt, säger Lisa Ericsson, projektledaren för KTH:s engagemang i Love Stockholm 2010.
-
Journalister imponeras av innovationer
Sverige verkar ligga steget före inom innovationsområdet. Vad är förklaringen bakom framgångarna? Så gick funderingarna hos en handfull specialinbjudna utländska journalister vid deras besök på ICT-skolan.
-
Smart mätare minskar vattenförbrukningen
Vattenbrist är ett ökande problem på många platser i världen, på landsbygden men även i städerna. Ändå slösar vi med vatten. Labtrino, ett företag startat av studenter från KTH, har en lösning på problemet: en smart vattenmätare som kan bidra till sänka förbrukningen med upp till 40 procent.
-
Storslam för KTH-innovationer
När myndigheten Vinnova nu offentliggör vilka företag som precis fått finansiering i utlysningen "Innovativa startups" står det klart att tolv av sammanlagt 98 bolag kommer från KTH. Sammanlagt 613 bolag sökte pengar, och 515 lyckades alltså inte ta sig hela vägen.