Till innehåll på sidan

Research Initiative on Sustainable Industry and Society (IRIS)

IRIS har som mål att skapa starka forskningsmiljöer inom ITM, och att stimulera nya samarbeten inom och utanför skolan. Genom samarbete och helhetsperspektiv strävar vi efter att öka effekten av vår forskning på vägen mot ökad hållbarhet för industri och samhälle.

Tvärvetenskap för en ny industri

ITM-skolans mission är att leda övergången mot en anpassningsbar industri med nollutsläpp, präglad av ny produkt- och tjänstedesign, nya material, nya affärsmodeller, hållbara energisystem, återvinning, återanvändning och återtillverkning. Det tvärvetenskapliga projektet IRIS visar vägen.

IRIS nyheter och blogg

Dr Veena Singh (MSE) och Fabio Monetti (IIP)
Dr Veena Singh (MSE) och Fabio Marco Monetti (IIP) diskuterar erfarenheter av batteriproduktion samtidigt som batteriernas prestanda testas genom 1000-tals laddnings- och urladdningscykler.

Forskning om laddningsbara knappbatterier som ersätter litium med giftfria material

Institutionen för materialvetenskap (MSE) och institutionen för industriell produktion (IIP) vid ITM har inlett ett samarbete för att undersöka batterimaterial och batteriproduktionsprocesser. Syftet ...

Läs artikeln
Kollage
IRIS verkar inom fyra olika områden.

Nytändning för IRIS i halvlek

ITM:s flaggskepp IRIS har kommit halvvägs. Har ambitionen att skapa starka multidisciplinära forskningsmiljöer om ”hållbar industri och samhälle” och stimulera till nya samarbeten överlevt pandemin?

Läs artikeln
Kvinna med målade naglar kollar aktiekurser framför datorn.
Till skillnad från investerare hos banker, riskkapitalister och affärsänglar är könsbalansen mer jämlik bland de som går in med pengar på Kickstarter. Det ökar kvinnornas chanser att få support för sina idéer. Foto: William Iven på Unsplash

Crowdfunding-kvinnor bättre än män på att nå finansieringsmål

Kvinnliga företagare på crowdfunding-plattformar är bättre på att nå sina finansieringsmål än män. Förklaringen? De stöttas av andra kvinnor. Hadar Gafni på Institutionen för industriell ekonomi har k...

Läs artikeln

Verksamhetsområden

Bild: Conny Schneider, Unsplash.

Område 1: Industriell transformation genom hållbar digitalisering

Ett område som undersöker hur tillgänglig digital teknik kan tillämpas på olika nivåer i industriella sammanhang för konkurrenskraft i cirkulära och delade ekonomier.

Område 3: Hållbara energisystem, infrastruktur och företag

Arbetar för en koldioxidneutral plattform, baserad på förnybar produktion och lagring av el, värme och kyla, med hög stabilitet och försörjningstrygghet – en central del av omvandlingen av energisystemet.

Innehållsansvarig:infomaster@itm.kth.se
Tillhör: Skolan för industriell teknik och management (ITM)
Senast ändrad: 2022-03-14