Till innehåll på sidan

God fortsättning från adminchefen

Porträtt Christina
Publicerad 2023-01-13

BLOGG: "Vi är ju nu i en ny linjeorganisation inom stödverksamheten, vad det riktigt innebär är nog för tidigt att uttala sig om, "skriver Christina Carlsson i sin blogg till medarbetarna. "Vi får helt enkelt glida in i den nya organisationen och bidra med det vi kan och ha ett öppet sinne för att det kan komma att bli förändringar i vardagen."

Några har haft ledigt och några har arbetat mellan helgerna, det var ju inte världens bästa förutsättningar att vara långledig, då helgerna infann sig just på helgdagar. Jag hoppas ändå att vi alla fått lite tid över för annat än arbete.

Samma rutin fom förra året? Som alla år, James!

Vi är ju nu i en ny linjeorganisation inom stödverksamheten, vad det riktigt innebär eller vilka konsekvenser det får, är nog för tidigt att uttala sig om. Vi får helt enkelt glida in i den nya organisationen och bidra med det vi kan och ha ett öppet sinne för att det kan komma att bli förändringar i vardagen. Dock måste vi påminna oss om att arbetsuppgifterna är de samma. Vi ska framförallt stötta våra medarbetare inom kärnverksamheten samt våra studenter.

Vi har en återträff den 23 januari, det är då 66 dagar sedan vi hade vår gemensamma konferens med temat ”Vad betyder verksamhetsnära och ett KTH?” Och hur kan jag som medarbetare förbereda mig inför det förändringsarbete som pågår inom stödverksamheten?

Temat den 23 januari är kommunikation. Vi underskattar många gånger betydelsen av att kommunicera och att föra en dialog. Men det är a och o för att lyckas med en förändring. Vi stöter på information som enskilda individer som vi sedan kommunicerar och vi får se upp med ryktesspridningar. När vi reagerar på något är det viktigt att vi tar reda på hur det ligger till, istället för att skapa egna valda sanningar.

Vi på ledningskansliet, era närmsta chefer, Jenni och jag har alltid dörren öppen om du har frågor, oavsett om de är stora eller små. Det är viktigt att vi tillsammans försöker lösa problem och att vi tillsammans söker fakta. Så om du har frågor kom förbi och slå dig ner så får vi se vad vi tillsammans kan åstadkomma.

För att alla ska känna sig delaktiga och lätt kunna hitta all information som rör samgåendet är våra kommunikatörer nu i full gång med att upprätta en sida på intranätet som blir dedikerad just för förändringsarbetet. Tanken är att vi har en plattform för att ta till oss information om vad som pågår inom de olika områdena i stort som i smått.

Vi kommer också att ha en punkt på våra agendor inom de olika enheternas veckomöten som kommer att handla om förändringsarbetet. Jag och Jenni kommer att bjuda in oss till dessa under terminen för att löpande kunna informera om vad som händer. Det är viktigt att vi inte bara är uppdaterade inom vårt eget område. Vi behöver tillsammans få en gemensam bild som spänner över de olika områdena.

2023 med fyrverkerier

Sist men inte minst vill jag tacka er för det gångna året! Vi är en organisation i balans, vi tar vårt uppdrag på allvar och vi ser alltid till att göra ett så bra arbete vi bara kan. Och det ska vi fortsätta med. Det är skönt att veta att man gjort sitt bästa under de förutsättningar som givits och det kommer vi tillsammans att göra även under 2023.

Som sagt, god fortsättning på det nya året!

Text: Christina Carlsson