Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

FineCell behöver din hjälp- svara på vår innovationspanel!

Publicerad 2017-06-13

Är du intresserad av nya tekniska lösningar från KTH och har industriell eller marknadsmässig kunskap inom nanocellulosa material? Just nu söker ett av våra bolag, FineCell, din input för att undersöka om och hur deras teknologi bäst kan tas vidare till marknaden.

Teamet bakom Finecell består av Dongfang Li, Jonatan Henschen och Monica Ek.

FineCell är en ny enkel produktionsprocess för nanocellulosa baserad på förnyelsebara material. Tekniken har utvecklats på KTH under många år och nu försöker teamet skala upp och hitta olika industriella tillämpningar för materialet och produktionsprocessen. Med Finecells metod kan man få fram nya nanocellulose-material med anpassningsbara ytegenskaper med avsevärd energi- och vattenbesparing samtidigt som produktionseffektiviteten ökar med 80-90%. Beräkningar visar att produktionskostnaden kan sänkas med upp till 50%.

KTH:s Innovationspanel

Via ett marknadsundersökningsverktyg som vi kallar för KTH:s Innovationspanel vill nu FineCell få in input på att deras idé är rätt utvecklad för marknaden och om du har marknadsmässig kunskap inom nanocellulosa material är det dig vi söker! Undersökningen tar ca 10 minuter att genomföra och du kan bidra till morgondagens tekniska lösningar med din expertis genom att klicka på den gröna knappen nedan.

Ta mig till undersökningen!

Här kan du läsa mer om KTH:s Innovationspanel.