Till innehåll på sidan

Från positioneringsteknik till blockchain för konst – KTH Innovation välkomnar Batch 9!

Teamet bakom Icarus Digital Math
Publicerad 2019-03-14

Femton nya startup-projekt har kommit in i Batch 9 av KTH Innovations förinkubatorprogram. Med kända startups som Airmee, Degoo, Manomotion och Greenely bland programmets alumner, så kan vi lova att dessa namn är några som är värda att hålla koll på i framtiden.

Intresset för KTH Innovations förinkubatorprogram, ett årslångt program för tidiga,

teknikbaserade KTH-projekt som vill accelerera sin utveckling, har ökad stadigt sedan starten 2011. Batch 9 var inget undantag, utan slog på nytt rekord i antalet ansökningar.

- Över 150 startup-projekt har gått igenom programmet, säger Donnie Lygonis, affärsutvecklingscoach på KTH Innovation. Under åren har vi sett pivoteringar, snabb utveckling, och projekt som inte går hela vägen, men i slutändan kommer runt 70% av projekten i programmet framgångsrikt ut på andra sidan. Det är alltid kul att välkomna en ny batch!

Som alltid är startup-projekten som antas till programmet en blandad grupp. Med fokus på allt från teknik för att minska metangasutsläpp fårn kor, till sportstech-fokuserad teknik som svettsensorer, reflekterar de antagna projekten den mångfald av kunskap och teknik som utvecklas på KTH.

Under ett år får de femton projekten kontorsplats på KTH Innovation, strukturerad affärsutvecklingscoaching, och delta i workshops varje vecka för att utveckla sina projekt och sig själva som entreprenörer, i gemenskap med andra projekt i samma situation. Målet är att deltagarna ska få de verktyg och kunskap debehöver för att snabbt kunna utveckla sina projekt.

- Att komma med i KTH Innovations förinkubatorprogram är starten på en resa som kommer vara fylld av både spänning och hårt arbete, säger Ines Illipse, medgrundare av Stage Me Up!, ett av projekten som antagits till programmet. Vi ser fram emot allt vi kommer lära oss under året, och stödet från alla talangfulla människor, både från coacherna och de andra i programmet.

Har du en idé?

Du behöver aldrig ansöka för att ta del av KTH Innovations generella stöd. Är du forskare, student eller anställd på KTH, med en du en idé du vill utveckla eler ett forskningsresultat som kan ha kommersiell potential?

Välkomna Batch 9!

Det här är de femton startup-projekten som antagits till KTH Innovations förinkubatorprogram. Kom ihåg var du såg dem först!

Art_Value

Med en innovativ, högteknologisk, och säker blockchainlösning tar Art_Value digital konst ut i världen.

Besök Art_Value på tumblr .

Carai

En smart, professionell assistent för bilägare som ger tillgång till regelbunden och mobil service.

Besök hemsidan

DORAD

Ny positioneringsteknologi som bara behöver en punkt för att lokalisera en sändare.

Finna AI

Finna är en AI-assistent för investmentbanker. Tjänsten gör det möjligt för sina användare att hitta och extrahera värdefull information från finansiella handlingar tio gånger snabbare.

Icarus Digital Math

Ett världsunikt genombrott för att förutsäga aerodynamiksimuleringar som löser en av NASAs stora utmaningar.

Här finns hemsidan.

KineSens

KineSens är din träningskompis som hjälper dig få bättre teknik i dina tyngdlyftningsövningar genom att kartlägga dina rörelser.

Sensivo

GDPR-säkrad molndatabas för känsliga, personuppgifter.

Besök hemsidan

SiSP fastighetssystem

En plattform för att förenkla och automatisera fastighetsägares arbete.

SocketHacker

Ett nätverk av laddningsstationer för elbilar, som erbjuder bilägare smart laddning.

Besök hemsidan.

Stage Me Up!

En musikapp som kopplar ihop lokala artister, som sångare, band, DJs, med organisatörer, företag eller privata fester, som bröllop eller födelsedagar.

StudyGuide

Låter studenter plugga till prov med hjälp av de bästa tillgängliga studieteknikerna från den senaste forskningen. Lägg mindre tid på dina studier, gör det roligare att plugga, och få högre betyg.

Besök hemsidan.

The Game

Gör förarna till transportindustrins viktigaste tillgång, idag och imorgon.

WISE

Icke-invasiv svettanalys som skapar ökad förståelse för människans fysik och kroppskontroll i realtid.

Linc Solutions

Engagerar anställda i en hälsosam livsstil genom att koppla ihop organisationer med professionella idrottare på en interaktiv plattform.

Här finns hemsidan.

Volta Greentech

Bekämpar den globala uppvärmningen genom ett fodertillskott baserat på alger, som drastiskt reducerar kors metangasutsläpp.

Här hittar du hemsidan.

Har du en idé?

Är du forskare, student eller anställd på KTH och har en idé du skulle vilja utveckla? Vill du skapa nytta med din forskning, eller har du kanske frågor om finansiering, patent eller avtal? Hör av dig till oss så hjälper vi dig komma vidare!