Hoppa till huvudinnehållet
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Hanna Sundelin

Profilbild av Hanna Sundelin

CEREMONIMÄSTARE

Detaljer

Arbetar vid

VARUMÄRKE

Adress
BRINELLVÄGEN 8, PLAN 7
Projektledare för akademiska högtider

Om mig

Som ceremonimästare jobbar jag med att projektleda promotion och installation, diplomutdelningar och Nit & redlighet. Förutom det är jag sekreterare i prisberedningsgruppen.

KTH:s doktorspromotion sker årligen den tredje fredagen i november. Traditionen för högskolor och universitet att fira sina doktorer vid promotion går tillbaka till medeltiden. KTH höll sin första promotion 1929 och efter att ha inlett med ojämnt återkommande promotioner sker den numera en gång per år. Du kan läsa mer om KTH:s kommande promotion här.

KTH:s professorsinstallation hålls i mars/april årligen. Då installeras nya professorer i sitt ämbete. Förutom det delas flera priser ut; Stiftelsen KTH:s stora pris, Guldmedaljen i industrisamverkan samt Janne Carlssons stipendium. Du kan läsa mer om KTH:s professorsinstallation här.

KTH:s diplomutdelning är av betydligt yngre datum och sker två gånger per år; två dagar i maj och två dagar i december. Det är ett tillfälle för nyutexaminerade från KTH:s grundutbildningar att fira med vänner och familj.  Du kan läsa mer om diplomutdelningen här.

Nit & redlighet är en tradition med några hundra år på nacken. Alla som jobbat i statens tjänst i 30 år alt 25 år men går i pension firas med ceremoni, gåva och mingel. Du kan läsa mer om Nit & redlighet här.

Om du vill läsa mer om KTH:a akademiska högtider kan du surfa in här.

KTH delar ut en rad priser och utmärkelser, som ceremonimästare och sekreterare i prisberedningsgruppen arbetar jag med en del av administrationen kring dessa. Du kan läsa mer om KTH:s priser och utmärkelser här.

Förutom detta är jag också KTH guide och visar gärna upp KTH:s vackra campus för besökare. Du kan läsa mer om våra guidade turer här.

Jag svarar gärna på frågor kring KTH:s högtider och ceremonier samt KTH:s priser.