Hoppa till huvudinnehållet
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Nathalie Kirchmeyer

Profilbild av Nathalie Kirchmeyer

Adjunkt i franska

Detaljer

Adress
BRINELLVÄGEN 68
E-post

Forskare

Forskar-ID

Om mig

Jag är ansvarig för KTH:s kurser i Franska för ingenjörer (A1-B2 nivåer) samt har områdesansvar för Japanska, Kinesiska, Spanska, Tyska och interkulturell kommunikation.

Under de senaste åren har jag arbetat för att utveckla kurser i Franska med en särskild orientering för blivande ingenjörer (language for specific purposes). Jag är också aktivt drivande i utveckling av kurserna för framtidens högre utbildning, bland annat genom skapande av nya format, digitala verktyg och metoder som blandade miljöer (blended learning). Jag deltar i forskningsklustret Kommunikation i STEM samt i nätverket för den europeiska universitetsalliansen Unite!

Jag har alltid haft ett stort intresse för språk och andra kulturer. Flerspråkighet och interkulturell kompetens är frågor som alltid präglat mina professionella uppdrag. Jag arbetar parallellt för andra lärosäte, internationella organisationer samt svenska myndigheter såsom Regeringskansliet, UD och Sida, som språkkonsult och översättare. Jag har också erfarenhet av utbyte i Västafrika.

Jag har en bakgrund i lingvistik med inriktning språkinlärning och en PhD från Stockholms Universitet Étude de la compétence textuelle des lectes d’apprenants avancés. Aspects structurels, fonctionnels et informationnels.


Kurser

Franska A1 för ingenjörer (LS1430), examinator, kursansvarig, lärare | Kurswebb

Franska A2 för ingenjörer (LS1433), examinator, kursansvarig | Kurswebb

Franska B1 för ingenjörer (LS1434), examinator, kursansvarig, lärare | Kurswebb

Franska B2 för ingenjörer (LS2436), examinator, kursansvarig, lärare | Kurswebb

Kommunikativa och multikulturella färdigheter i internationella samarbeten för hållbar utveckling (LS1800), examinator | Kurswebb

Träna din flerspråkiga kompetens – en multidisciplinär och flerspråkig kurs (LS1801), examinator | Kurswebb

Profilbild av Nathalie Kirchmeyer

Publikationer

Publikationslista