Brummer & Partners MathDataLab

Publicerad 2017-10-04

Efter flera år av förberedelser och kontraktsskrivande är det äntligen dags för Brummer & Partners MathDataLab att invigas. Föreståndare för labbet, professor Henrik Hult, är entusiastisk.

Henrik har sin bakgrund på KTH, han började som Teknisk Fysiker 1994 och doktorerade 2003 i matematisk statistik. Det gick bra och han fortsatte sin akademiska bana via Köpenhamns Universitet, Cornell University, Brown University och blev professor på KTH 2015. Hans huvudsakliga forskningsområde är inom statistiska beräkningsmetoder.

Tre korta frågor till Henrik:

Vad får du inspiration ifrån?

- Inspirationen kommer från olika håll, kollegor, studenter, seminarier, diskussioner och fantasier. Nyfikenhet att förstå hur världen fungerar.

Vad gör du när du inte jobbar?

- Jag är mycket med familjen (fru och 3 barn) och motionerar (springer) relativt mycket.

Om du inte var professor i matematik, vad skulle du göra då?

- Jag skulle nog jobba med matematik på ett eller annat sätt t.ex. i finansbranschen eller bara vara ute och springa i skogen på dagarna.

Läs mer om MathDataLab