Angående systemet med labpoäng

Hej!

Det har förekommit missnöje med att det nya systemet med labpoäng (som ersätter gamla systemet med betygshöjande extralabbar) infördes under pågående kurs, vilket vissa upplevt stressande - det är naturligtvis inte bra. 

Efter en diskussion med KAS har vi beslutat följande: alla som är registrerade på årets kurs kan välja att få sitt slutbetyg beräknat enligt gamla systemet. Skicka i så fall mail till kursansvarig senast datum för sista ordinarie labtillfälle (12/12). Skriv "DT1130: ej labpoäng" i subject-raden. Gör man inget så gäller nya systemet. 

Alltså:

Gamla systemet: slutbetyget ges av tentabetyget. Genom att göra extralabbar utöver de två obligatoriska kan man tillgodogöra sig max två extrapoäng på tentan. Dessa extrapoäng kan användas för att få högre betyg men ej för att klara gränsen för godkänt.

Nya systemet: man kan få maximalt 8 labpoäng, där 2 motsvarar betyg E och 7 motsvarar betyg A på labdelen. Slutbetyget ges som en sammanvägning av tentabetyget och labbetyget enl förhållandet 4.5(ten):3(lab).

För båda systemen gäller att man får bonuspoäng på tentan för hemtal (1p), labbar (1p) och proguppgift (1p) redovisade före tentan.

- Jonas