Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida

Tips och stöd om studieteknik

Förbättra dina studieresultat med bättre studieteknik! Vi erbjuder dig hjälp och personlig vägledning med din studieteknik för att du ska ha de bästa förutsättningarna att klara av dina studier. Här har vi samlat tips och de många olika typer av stöd du kan få på KTH.

Har du frågor om studieteknik?

Du kan kontakta din studie- och karriärvägledare för att få hjälp med att utveckla din studieteknik. 

Studie- och karriärvägledning

En skärmdump från en film om studieteknik

Filmer om studieteknik – Plugga Smartare

Björn Liljeqvist föreläser inom studieteknik och har spelat in en serie med 20 filmer om studieteknik med olika teman. Du kan till exempel lära dig att läsa kurslitteratur, hur du bygger bra studievanor, olika minnestekniker och tips om avslappning och stresshantering.

Filmer om studieteknik

Evenemang och seminarium om studieteknik

KTH anordnar seminarium inom studieteknik över lunch som är öppna för alla studenter som främst riktar sig till dig som läser ett masterprogram. Som nyantagen programstudent erbjuds du också en grundläggande föreläsning om studieteknik som automatiskt läggs in i ditt schema.

Kalender

Informationssökning och referenshantering

Här hittar du information om hur du bedömer en vetenskaplig artikel, vilka verktyg du kan använda och vilka söktjänster vi rekommenderar. KTH Biblioteket erbjuder också handledning i informationssökning, ämnes- och patentdatabaser eller referenshantering.

Akademiskt skrivande och retorik 

På KTH Biblioteket finns verktyg och handledning för att hjälpa dig att utveckla ditt skrivande och andra kommunikativa färdigheter. Vi som kan hjälpa dig arbetar inom Centrum för akademiskt skrivande & retorik (CAS). Studenter på alla utbildningsnivåer kan få hjälp med att förbättra sina texter och muntliga presentationer.

Person som sitter koncentrerat framför en laptop

Studera till videomaterial

Det är inte alltid helt lätt att studera till en video, såsom en inspelad föreläsning. Här har vi samlat olika tips för att effektivt studera en video.