Till innehåll på sidan

Forskning och utbildning

Vi arbetar med forskare från flera olika discipliner och hjälper studenter att göra sin magisteruppsats inom materialvetenskap.

Reserchers and dilatometer

Hultgren Laboratory är en viktig infrastruktur på KTH för både tillämpad och grundläggande forskning och utbildning inom oorganiska material. Vi arbetar med forskningspartners, utför uppdrag med hjälp av tillgänglig avancerad utrustning och hjälper till med utbildning av studenter som gör sin magisteruppsats i materialvetenskap.

Vi har en omfattande lista över verktyg som passar de flesta av de allmänna och specifika krav i forskningen baserade på solid state materialfysik, kemi och materialvetenskap. Våra instrument kan studera en rad materialparametrar genom verktygen som täcker upplösning och skalor. Läs mer om våra tjänster här under ”Tekniker och egenskaper”.

Vårt laboratorium är en del av CEM4MAT-konsortiet inom Stockholms Uppsala-region, vilket gör det möjligt för akademiska användare att få tillgång till våra anläggningar med mer flexibilitet och lägre kostnad.

Samarbeta med oss

Intresserad av att starta ett projekt på Hultgren Laboratory? Fyll gärna i formuläret på den här sidan så återkommer vi så snart som möjligt: Start a project  (eng)