Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Klimatpolitiska rådets rapport utgiven!

Publicerad 2021-03-30

Den 25 mars publicerades Klimatpolitiska rådets rapport för 2020. I klimatrådet återfinns både professor Sverker Sörlin från avdelningen och Cecilia Hermansson, forskare på Institutionen för fastigheter och byggande. Rapporten fokuserar på möjligheterna att nå klimatmålen under pandemins påverkan. Den utvärderar också regeringens krispolitik.

Klimatpoltiska rådet är en myndighet i form av ett oberoende tvärvetenskapligt expertorgan. Rådets uppdrag är att granska om regeringens samlade politik är förenlig med de klimatmål som riksdagen och regeringen har beslutat samt att bidra till en ökad diskussion om klimatpolitiken i samhället. Rapporten som gavs ut i mars utgör Klimatpolitiska rådets utvärdering av regeringens samlade politik under år 2020 i förhållande till de klimatmål som riksdagen och regeringen har beslutat. Vidare innehåller rapporten en övergripande bild av utsläppsutvecklingen och en uppföljning av regeringens klimatpolitiska handlingsplan.

Här kan du ladda ner och läsa hela rapporten: Klimatpoltiska rådets rapport 2021

Besök Klimatpolitiska rådets hemsida för mer information om deras arbete och vilka som är representerade i rådet: Klimatpolitiska rådet