Nya publikationer och artiklar

Vi skriver över hundra publikationer och artiklar per år på avdelningen. Allt från debattartiklar i dagstidningar som Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet till referentgranskade artiklar i vetenskapliga journaler som International Journal of History and Ethics of Natural Sciences, Technology and Medicine; Sustainability; Polar Record och Popular Communication.

[1]
S. Sörlin, "Antropocen -- ett ord för framtiden," i Demokratin som bildningsväg, Kenneth Abrahamsson, Per-Ola Jansson & Torvald Åkesson red., Stockholm : Carlsson Bokförlag, 2022, s. 341-356.
[2]
K. Gerhardt et al., "Nog nu – politiker, ta klimatkrisen på allvar," Aftonbladet, vol. 25 August, 2022.
[4]
"Teknik i samhällets tjänst : Första hundra åren," 2500. uppl. Stockholm, Ingenjörsvetenskapsakademien, 2019.
[5]
D. Nilsson et al., "The city beyond the network," i ”Engaging vulnerability”, Swedish Anthropological Association (SANT)and Finnish Anthropological Society (FAS), Uppsala ,19-21 April, 2018., 2018.
[7]
H. Hamrén, "Berättelsen om Östersjön 2.0," Baltic Eye, Stockholms universitet, 2016.
[8]
D. Nilsson, "Built Environment as Performing Politics : Historicizing urban inequality in the global South," i (Re)Imagining Future(s): Ecology, Emancipation and the Built Environment, 22-23 September, 2016, Shiv Nadar University, Uttar Pradesh, India, 2016.
[9]
C. Gummeson, "Hotade arter som glöms bort," , 2016.
Fullständig lista i KTH:s publikationsportal
Innehållsansvarig:history@abe.kth.se
Tillhör: Avdelningen för historiska studier av teknik, vetenskap och miljö
Senast ändrad: 2020-10-19