Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Utbildning

Avdelningen för filosofi ger både egna kurser och deltar i andra institutioners kurser, både inom grundutbildning (grundnivå och avancerad nivå) och inom forskarutbildning.

ALLMÄN INFORMATION

Ansökan till en kurs:

Om du är student inom KTH bör du vända dig till din studievägledare för att ansöka om kurser som ges på KTH. Om du är en extern student bör du ansöka via www.antagning.se

Canvas

De flesta kurser finns också i Canvas och det är där du hittar kursmaterial, inlämningsuppgifter och annat som du behöver för dina studier. Vi använder Canvas i alla våra kurser. För att få tillgång till kurssidan måste du vara registrerad på kursen.

Registrering:

Registrering är nödvändig för att du ska kunna få tillgång till kursen i Canvas, kunna anmäla dig till tentamen och för att resultat ska kunna rapporteras. Dessutom är det en förutsättning för att beviljat studiemedel ska kunna betalas ut av CSN.

I samband med kursstart ska du kursregistrera dig på de kurser som du är antagen till. Kursregistreringen gör du via Ladok för studenter  .

Kom ihåg att du måste ha kursregistrerat dig för att bibehålla tillgången till kurserna i Canvas efter webbregistreringsperioden.

För kurser som går över ett terminsskifte, t ex startar på höstterminen och fortsätter på våren, så måste du kursregistrera dig igen (omregistrering).

Om du har problem med din registrering eller missat deadline - skicka ett mail till kursexp@abe.kth.se

Avbrott på kurs

Vill du avbryta studierna på en kurs efter att du har webbregistrerat dig ska du göra ett avbrott via Ladok för studenter eller Administrera mina studier som finns under Tjänster i personliga menyn. 

Läsa om en kurs

För att kunna registrera dig på en kurs igen (omregistrering) måste du skicka ett mail till kursexp@abe.kth.se