Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Lilian, Bioteknik 300 hp

Lilian studerar Bioteknik 300 hp. Här berättar hon om sig själv, sin utbildning och hur det är att vara student på KTH. Du kan även kontakta Lilian. Hon har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Lilian, student på Bioteknik

Kontakta Lilian via formuläret nedan. Hon svarar gärna på dina frågor.

Lilian berättar om sin tid på KTH

Hej på er! Mitt namn är Lilian, jag är 24 år gammal och läser just nu min master inom Medicinsk bioteknik genom civilingenjörsutbildningen inom Bioteknik på KTH. Min väg till KTH var rak som en linjal. Direkt efter gymnasiet visste jag att jag ville läsa en utbildning med koppling till biologi. Varför KTH? Bra fråga! Jag tror just att Bioteknik lät mer nyanserad, variationsrikt och unikt. Med sin bredd av spännande kurser kändes det som att en stark utvecklingskurva väntade mig samt att det skulle vara en bra språngbräda ut i arbetslivet. En civilingenjörsexamen härifrån ger eftertraktade och relevanta färdigheter och attraherar arbetsgivare från alla håll. Och vem vill inte bli headhuntad? Dessutom är KTH ledande inom forskning så du blir tidigt exponerad till deras extensiva nätverk i näringslivet, vilket jag värderade då jag ville forska vidare efter utbildningen.

Förväntningar vs. verkligheten? KTH levde upp till förväntningarna. Jag är verkligen motsatsen till ett geni men det som möjliggjorde att jag hade tid för studentlivet och kunde vara aktiv i exempelvis mottagningen, föreningar, sittningar och pubkvällar m.m var att jag hittade min studieteknik. Det är något som kommer naturligt genom trial och errors.

KTH ligger centralt i vackra vackra Stockholm! Här är det brett utbud till ALLT du kan tänka dig behöva och det är hur lätt som helst att kliva ur universitetsbubblan och istället utforska stadens och naturens sevärdheter. Du är aldrig uttråkad här!

Efter min utbildning vill jag hålla på med något utanför bioteknikområdet, till exempel management consulting, och det är fullt möjligt! Så var inte rädd för att du kommer låsa fast dig till en viss bransch eller yrke, med en KTH-examen finns dörrar av karriärmöjligheter. Summa kardemumma, sök till Bioteknik!  

Fråga Lilian

FAQ

Kanske har frågan du vill ställa blivit besvarad tidigare? På vår sida FAQ har vi samlat de vanligaste frågorna vi får om val av utbildning, matten på KTH, framtida karriär, studentlivet på KTH samt antagnings- och behörighetsfrågor.

Frågor och svar

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2023-10-25