Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Erik, Datateknik 300 hp

Erik studerar Datateknik 300 hp. Här berättar han om sig själv, sin utbildning och hur det är att vara student på KTH. Du kan även kontakta Erik. Han har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Erik, student på Datateknik 300 hp

Kontakta Erik via formuläret nedan. Han svarar gärna på dina frågor.

Erik berättar om sin tid på KTH

Hej! Mitt namn är Erik och jag är 21 år. Jag läser mitt andra år på civilingenjörsutbildningen inom Datateknik på KTH. Jag bor och är uppväxt i Nacka vilket är hyfsat nära KTH Campus där jag studerar.

Jag har gått Datateknik i snart ett och halvt år och jag trivs superbra. Utbildningen kan vara ganska tungt gällande matematik och programmering, men det är en av sakerna jag gillar med den. Ifall du också är intresserad av dessa ämnen och gillar utmaningar så är KTH och Datateknik rätt val för dig.

Redan tidigt in på gymnasiet så hade jag bestämt mig för att jag ville utbilda mig till civilingenjör på KTH, då jag hade fått bra intryck av KTH från både mina vänner och familj. Jag visste dessutom att jag ville gå ett program där jag fick programmera mycket, men för övrigt visste jag inte riktigt vilken inriktning jag skulle välja och som skulle passa mig. I trean på gymnasiet blev jag sen ganska studietrött och ville ha ett avbrott från studierna. Jag bestämde mig därmed för att göra värnplikten ett år och under detta år fick jag tid att reflektera över de olika inriktningarna och blev tipsad om just Datateknik.

I början tyckte jag att det var väldigt spännande och kul att få träffa nya människor och börja nya kurser. Däremot tyckte jag också att det var ganska tufft att komma in i studierna. Till nya studenter på KTH rekommenderar jag starkt att sitta och studera med andra eftersom det hjälpte mig väldigt mycket i början.

Inom KTH:s studentliv finns det väldigt många roliga aktiviteter och sätt engagera sig på. Man kan göra allt från att gå på studentpubar och sittningar till att vara med i en spelklubb. Om du inte är intresserad av studentlivet så har Stockholm massvis att erbjuda, vilket är en av anledningarna till varför jag tycker att just KTH är det bästa valet.

Fråga Erik

FAQ

Kanske har frågan du vill ställa blivit besvarad tidigare? På vår sida FAQ har vi samlat de vanligaste frågorna vi får om val av utbildning, matten på KTH, framtida karriär, studentlivet på KTH samt antagnings- och behörighetsfrågor.

Frågor och svar

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2023-10-31