Till innehåll på sidan

Erik, Medieteknik 300 hp

Erik studerar Medieteknik 300 hp. I sin studentintervju berättar han om sig själv, sin utbildning och hur det är att vara student på KTH. Du kan även kontakta Erik. Han har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Erik, student på Medieteknik 300 hp.

Namn: Erik
Ålder: 23 år
Utbildning: Medieteknik 300 hp
Från: Liten ort på landet mellan Västerås och Eskilstuna

Kontakta Erik

Intervju med student

Erik går Medieteknik 300 hp och berättar hur det är att studera på KTH.

Vem är du?

– Hejsan! Mitt namn är Erik, är 23 år gammal och kommer från en liten ort på landet mellan Västerås och Eskilstuna. I höstas började jag mitt tredje år på civilingenjörsutbildningen Medieteknik som håller till på campus i stan.

Berätta om din väg till KTH!

– Min resa till KTH var inte alls så självklar. Jag har alltid varit intresserad av mycket; från musik till att resa till att tävla i eSport. Detta gjorde att jag fick mig en rejäl tankeställare när gymnasiet började närma sig sitt slut. Vad ville jag egentligen göra när alla måsten är borta? Vem är jag när jag inte går i skolan och vem vill jag bli? Jag tog därför två år till att testa på saker och fundera över frågorna. Under den tiden hann jag med att satsa på att bli proffs inom ett dataspel, reste till Asien som så många andra för att hitta mig själv (haha) och testade på flera olika jobb.

– Till slut så insåg jag att det var dags att pröva på någonting nytt. Jag har alltid tyckt om att lära mig nya saker och utmana mig själv. Detta, kombinerat med mitt intresse för teknik och media, gjorde att Medieteknik på KTH verkade passa mig perfekt. Jag flyttade till Stockholm och lyckades få ett boende genom kontakter och höll sedan tummarna för att livet som student på KTH och Medieteknik skulle passa mig.

Hur är din utbildning?

– Medieteknik är en tvärvetenskaplig civilingenjörsutbildning vilket innebär att vi läser ämnen från många olika områden som till exempel kommunikation, video, matematik och flertalet programmeringskurser. Vi får lära oss massvis med roliga grejer samtidigt som vi får testa på och känna efter; är det här något för mig och är det något jag skulle kunna tänka mig att jobba med?

– Personligen har jag tyckt att kurser som har med medieteknik att göra, såsom videoteknik och teknisk fotografi, har varit mest intressant. Att få lära sig tekniken och teorin bakom mina intressen är fantastiskt kul! Det är verkligen en utbildning för den som i grunden är intresserad av media och teknik, men samtidigt är sugen på att få en bred kunskap inom flera områden. En bonus är att möjligheterna till utbytesår är stora i programmet och KTH har samarbete med universitet från alla världsdelar. Jag själv är sugen på Australien eller USA, men jag får se vart jag hamnar!

Hur upplever du studentlivet under dina studier?

– När jag skulle börja på KTH var jag lite skeptisk till studentlivet och att det inte var så utbrett. Det visade sig vara helt felaktigt! Det finns massvis att göra och att engagera sig i för alla, oavsett vad man har för intressen. Jag har själv varit med i allt från att åka på en skidresa till Åre till att spela Amerikansk Fotboll. Dessutom finns det en mottagning (som är helt frivillig att vara med på!) där man verkligen får lära känna sin klass och skolan. Det var genom den jag träffat många av mina kompisar. Utöver studentlivet så finns det alltid roliga saker att hitta på i Stockholm. Här händer alltid något!

– När jag pluggar gör jag det nästan alltid med vänner på vårt fina campus där föreläsningar och labbar hålls. I år har det givetvis varit speciellt och undervisningen har istället fått vara på distans – vilket funkar, men givetvis är det mycket roligare att hänga tillsammans med sina vänner. Det är motiverande och vi hjälper varandra!

– Kort och gott: Du kommer inte att bli besviken på studentlivet om du söker till KTH, tvärtom!

Vad har du för framtidsplaner?

– I ärlighetens namn så vet jag inte fortfarande helt vad jag vill jobba med. Jag vet att jag vill syssla med något inom Medieteknik, men om det är att designa gränssnitt på Spotify eller göra VR-spel är en fråga för framtiden. Just nu fokuserar jag på att lära mig så mycket jag kan och se vad jag tycker är roligast. Det är det som är det bästa med att bli civilingenjör – i grunden blir man en problemlösare och låser sig inte i en bransch eller ett yrke. Framtiden och alla dörrar hålls öppna vilket är perfekt för mig!

Läs mer

Medieteknik 300 hp

Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2020-11-11