Till innehåll på sidan

Erik, Medieteknik 300 hp

Erik studerar Medieteknik 300 hp. Här berättar han om sig själv, sin utbildning och hur det är att vara student på KTH. Du kan även kontakta Erik. Han har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Erik, student på Medieteknik 300 hp.

Namn: Erik
Ålder: 25 år
Utbildning: Medieteknik 300 hp
Från: Liten ort på landet mellan Västerås och Eskilstuna

Kontakta Erik via formuläret nedan. Han svarar gärna på dina frågor.

Erik berättar om sin tid på KTH

Tjenare! Mitt namn är Erik och jag är en 25 år gammal Medieteknik-student som kommer från en liten ort på landet (tänk kor och alla känner alla) mellan Västerås och Eskilstuna.

För snart 5 år sedan flyttade jag hit till Stockholm för att börja på min drömutbildning, men vägen hit var inte helt rak. Efter gymnasiet tog jag två års uppehåll där jag jobbade på olika ställen, reste till Asien för att hitta mig själv och satsade på att bli proffs på ett dataspel. Tillslut så insåg jag att med mitt kombinerade intresse för teknik och media, samt ett brett intresse för allt mellan himmel och jord, så var Medieteknik på KTH en perfekt träff för mig då den är så tvärvetenskaplig.

Att utbildningen är tvärvetenskaplig innebär att vi läser ämnen från många olika områden som till exempel kommunikation, video, matematik och programmering. Detta gör att utbildningen håller många dörrar öppna, samtidigt som man själv får välja att stänga dörrar när man känner att något inte var för en själv. Under min tid här på KTH har jag även haft ett fantastiskt studentliv där jag varit aktiv i vår mottagning ett flertal gånger, åkt på skidresor till Åre, spelat amerikansk fotboll och mycket mer.

Nu är jag snart klar och vet att jag vill syssla med något inom antingen webbutveckling, UX-design eller VR. Men, det som är det bästa med att bli civilingenjör är att man i grunden blir en problemlösare och låser sig inte i en bransch eller ett yrke. Framtiden och alla dörrar hålls öppna, vilket är perfekt för mig!

Fråga Erik

FAQ

Kanske har frågan du vill ställa blivit besvarad tidigare? På vår sida FAQ har vi samlat de vanligaste frågorna vi får om val av utbildning, matten på KTH, framtida karriär, studentlivet på KTH samt antagnings- och behörighetsfrågor.

Frågor och svar

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2022-10-28