Till innehåll på sidan

Kombinera elitidrott och studier på KTH

Är du elitidrottare och vill förbereda dig för ett framtida arbetsliv genom högskolestudier? KTH är ett riksidrottsuniversitet tillsammans med Gymnastik- och idrottshögskolan, GIH, och bildar tillsammans RIU-Stockholm. KTH erbjuder ett genomtänkt stöd till dubbla karriärer. Stödet gör det möjligt för elitidrottare att kombinera studier på KTH med träning och tävling på högsta nivå. KTH:s program för dubbla karriärer verkar för att studenterna får stöd för att må bra såväl under som efter sin elitidrottskarriär.

Frågor om RIU

Kontakta oss gärna om du har frågor om Riksidrottsuniversitetet eller val av utbildning på KTH.

CSN

Ta kontakt med CSN om du har frågor kring ditt studiemedel, t ex om du går ned i studietakt och hur det kan påverka ditt studiemedel.

KTH erbjuder stöd

Riksidrottsuniversitetet KTH ger idag ett stöd till alla RIU-studenter som studerar på KTH. Det stöd KTH erbjuder innehåller ett studiestöd och ett idrottsstöd. Har du som elitidrottare frågor som rör val av utbildning på KTH är du också välkommen att kontakta oss .

Stöd inom studier

Stöd inom studier innebär att KTH hjälper till med att anpassa studierna både vad det gäller studietakt och examinationstillfällen. Du får även studie- och karriärvägledning. När du är RIU-student och har behov av individuell studieplanering tar du kontakt med din programstudievägledare. Har du frågor som rör examination tar du istället kontakt med examinator för kursen.

Idrottsrelaterat stöd

Alla RIU-studenter erbjuds ett idrottsstöd. För idrottsstödet samarbetar KTH med GIH. Idrottsstödet kan innehålla fysiologiska tester, idrottsmedicinskt stöd, idrotts psykologisk rådgivning, livsstilssamtal, karriärföreläsningar och kostrådgivning.

Ansökan och behörighet

Läs mer om hur du gör en ansökan och vilken behörighet som krävs för att bli antagen som RIU-student.

Ansökan och behörighet

Se film

KTH som Riksidrottsuniversitet

Hur är det egentligen att kombinera KTH studier med elitidrott? I denna film får ni höra vad bandyspelaren Arvid Johannisson som även pluggar energi och miljö  tycker!

LÄS MER

EM-guld i beachvolleyboll till KTH-student

Jonatan Hellvig slår en smash i EM-semifinalen i beachvolleyboll mot Norge. Foto: Europeiska volleyb

Hallå där, Jonatan Hellvig, student på KTH som tog EM-guld i beachvolleyboll i München tillsammans med David Åhman. Berätta lite om finalen och hur det kändes att stå högst upp på prispallen!

Läs intervju med Jonatan

Här är världsmästaren som löser världsproblem

Porträttbild av alumn Maja Reichard

Elitidrottaren Maja Reichard varvade studierna inom energi och miljö på KTH med att sätta flera världsrekord i simning i Paralympics.

Läs intervju med Maja

OS-bronsmedaljör i curling är civilingenjör från KTH

KTH-alumnen Almida de Val

Hallå där, Almida de Val, civilingenjör från KTH, som tog brons i curling i OS i Peking tillsammans med Oskar Eriksson. Berätta lite kort om bronsmatchen och hur kändes det att kliva upp på prispallen?

Läs intervju med Almida

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2023-06-30