Richard Malm utsedd till Årets Betongforskare 2018

Richard Malm (Foto: Boel Ferm)
Publicerad 2018-11-23

Richard Malm, forskare vid institutionen för byggvetenskap, har blivit utsedd till Årets Betongforskare 2018 vid Betonggalan som samlade över 1200 personer på Stockholm Waterfront igår.

Juryns motivering: Richard är en väl etablerad och sedan många år självständigt arbetande forskare med omfattande verksamhet såväl i Sverige som internationellt. Richard har själv och i samarbete med andra seniorforskare genomfört flertalet forskningsprojekt från idé via ansökning av medel och utförande till redovisning och spridande av forskningsresultat främst inom kraftindustrin. Richard driver framgångsrikt KTH:s forskning på konstruktionsteknikområdet inom Svenskt VattenkraftsCentrum i sin roll som seniorforskare. Under 2017 var Richard primus motor i genomförandet av den 14:e internationella benchmark workshop inom avancerad modellering av dammar med ca. 130 deltagare från hela världen.

Richard Malm är väldigt glad för utmärkelsen: "Det är hedrande och så klart väldigt roligt att få detta erkännande för den forskning som jag och mina kollegor genomför", säger han.

Årets Betongforskare delas ut årligen under Betonggalan. Juryn består av Betongföreningens Forskningsråd. Priset går i första hand till en forskare som har varit ansvarig för viktig forskning det senaste året. I andra hand vägs även tidigare forskningsinsatser in. Betonggalan arrangeras av Tidskriften Betong och är samhällsbyggnadsbranschens största event med 1 230 deltagare. Priset som delas ut heter "Roger" och är uppkallat efter Tidskriften Betongs chefredaktör Roger Andersson. Under galan delades även priserna Årets Jämställdhetspris, Årets Miljöpris, Årets Betongarkitekt, Årets Betongkonstruktör, Årets Betongentreprenör, Årets Montageledare och Ung&Tung ut.

Innehållsansvarig:infomaster@abe.kth.se
Tillhör: Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad (ABE)
Senast ändrad: 2018-11-23