Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad

Vi utbildar och forskar om framtidens samhälle; om hur städer, byggnader och infrastruktur ska utformas och byggas och om hur institutioner och regelsystem bör utvecklas för att ge goda villkor för samhälle och näringsliv.

Vår verksamhet fångar hela byggprocessen från idé, design och planering till produktion och förvaltning av byggnader och anläggningar ur ett hållbarhetsperspektiv.

Institutioner

Arkitektur

Byggvetenskap

Filosofi och historia

Mer om institutionen för filosofi och historia

Fastigheter och byggande

Mer om institutionen för fastigheter och byggande

Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknik (SEED)

Mer om institutionen SEED

Samhällsplanering och miljö

Mer om institutionen för samhällsplanering och miljö

Foto: Marianne Ström

Broar till kunskap - En utställning om brobyggande i samhället

Broar binder ihop människor. De tar oss över geografiska hinder, de knyter ihop kvarter, stadsdelar och världsdelar. På KTH har vi ägnat oss åt brobyggandets sköna konst i snart 200 år och i alla dess former. Detta kommer vi nu att uppmärksamma i en ny utställning.
Varmt välkommen till Broar till kunskap, en utställning organiserad av skolan för arkitektur och samhällsbyggnad vid KTH. Utställningen visas 13-31 maj 2024 på KTH Biblioteket. Under utställningsperioden erbjuds även öppna lunchföreläsningar som förhåller sig fritt till tematiken: "Broar till kunskap".

​​​​​​​​​​​​​​Aktuellt 

Bifrost implementerad i Tranemo kommun.
Bifrost träbro på plats i Uddebo, Tranemo kommun

Prisbelönt broprojekt har implementerats i offentlig miljö

Inom nordisk mytologi är Bifrost en bro, eller regnbåge, som leder från Midgård, där människorna lever, upp till himlen där gudarna bor. Idag är det namnet på ett prisbelönt, implementerat brokoncept ...

Läs artikeln
Foto: Pexels

KTH och FEI i samarbete för förstärkt uppdragsutbildning av fastighetsmäklare

KTH lanserar nu i samarbete med Företagsekonomiska Institutet (FEI) en ny uppdragsutbildning till fastighetsmäklare. Utbildningen omfattar 120 högskolepoäng och genomförs under cirka 18 till 20 månade...

Läs artikeln
Park med människor som har picknick
Att ha tillgång till den natur man behöver blir en rättvisefråga när många måste samsas om få områden. På bilden syns Vitabergsparken, Södermalm, Stockholm. (Foto: iStock)

Hälsosam grönska – en rättvisefråga

Tillgång till grönska är viktigt för både mentalt och fysiskt välmående. Men är den lika tillgänglig för alla? Sara Borgström, KTH, har tillsammans med kollegor vid Stockholms universitet och Helsingf...

Läs artikeln

Kalender

Innehållsansvarig:infomaster@abe.kth.se
Tillhör: Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad (ABE)
Senast ändrad: 2024-04-24