Till innehåll på sidan

Årets Alumn 2016 - Veronica Augustsson, D-98

Veronica Augustsson är vd på Cinnober Financial Technology, en världsledande svensk leverantör av finansiell teknologi till börser och clearinghus. Hon har 15 års erfarenhet från att arbeta på Cinnober där hon började som programmerare och har haft flera nyckelpositioner, bland annat som säljchef.

Veronica Augustsson, vd på Cinnober Financial Technology

Om Veronica

Född: 1979 i Kalmar
Familj: Två barn
Utbildning: Ingenjör i datavetenskap från KTH samt chefsutvecklingsprogram på KTH Executive School

Vid 22 års ålder, år 2001, tog Veronica Augustsson sin examen i datavetenskap vid KTH. Efter en kort tid på Enea kom Veronica till Cinnober Financial Technology, en oberoende, global leverantör av avancerad finansiell teknologi baserad i Sverige, där hon blir anställd som programmerare och senare systemarkitekt och kundsupport stationerad i New York. År 2012 blir hon försäljningschef och senare samma år utses hon till vd, vid 33 års ålder.

Samma år listas hon som en av de mest lovande talangerna under 40 av Financial News och två år senare som en av Europas 100 mest inflytelserika kvinnor.

Cinnober Financial Technology är en världsledande svensk leverantör av finansiell teknologi till börser och clearinghus med kunder som Australian Securities Exchange, BM&FBOVESPA, Japan Exchange Group, London Metal Exchange och Stock Exchange of Thailand.

Till artikeln Alltid bäst på plan

Rektor Peter Gudmundson delar ut priset till Årets Alumn 2016 - Veronica Augustsson

Motivering

Utmärkelsen Årets Alumn 2016 tilldelas Veronica Augustsson som redan vid ung ålder har en spännande och mycket framgångsrik karriär bakom sig. En inspirerande person som tidigt utsågs till vd på ledande företag inom finansindustrin och som fortsätter att hitta nya vägar. Rankad av Financial News som en av de mest lovande talangerna under 40 år inom handel och teknik är hon en inspiration och förebild för många.

Innehållsansvarig:alumni@kth.se
Tillhör: Alumni
Senast ändrad: 2021-03-10
Årets alumn 2021 - Karim Engelmark Cassimjee
Årets alumn 2020 - Maja Reichard
Årets Alumn 2019 - Gustav Söderström
Årets Alumn 2018 - Paulina Modlitba
Årets Alumn 2017 - Mathias Uhlén
Årets Alumn 2016 - Veronica Augustsson, D-98
Årets Alumn 2015 - Peter Arvai
Årets Alumn 2014 - Regina Kevius, L-99
Årets Alumn 2013 - Magnus Egerstedt, F-92
Årets Alumn 2012 - Christer Fuglesang