David Broman utsedd till årets lärare

Publicerad 2018-02-09

Att sätta studenten i fokus, göra undervisningen rolig och förmågan att motivera. Så lyder delar av motiveringen till att David Broman, universitetslektor i programvaruteknik och datorsystem, blivit utnämnd till årets lärare av KTH:s studentkår (THS).

– Om man jämför med utmärkelser som man fått inom andra områden så tycker jag nog att det här är bland det finaste jag har fått, just för att det kommer från studenterna själva. Och det är jag väldigt stolt över, säger David Broman i en poddintervju med Campi.

Hans kurser ges på många program på KTH, bland annat på civilingenjörsutbildningen i informationsteknik och datateknik samt högskoleingenjörsutbildningar i datateknik och teknik och ekonomi., och det bästa med att vara lärare är enligt honom själv mötet med studenterna.

– Det är det som gör det riktigt roligt: att få träffa och prata med studenter. Det är också det som är utmaningen när man har stora kurser, just att alla studenter får en individuell kommunikation med läraren.

Hör intervjun i sin helhet genom att klicka på spelaren ovan.

Motivering

THS motveringen lyder:

”David Broman sätter studenterna i centrum och innehar en stark studentempati där han verkligen lyssnar på studenterna. För David är det viktigt att varje student ges möjlighet att utvecklas som hen vill men han säkerställer samtidigt att samtliga studenter når upp till de viktigaste målen i kursen. Davids kombination av gedigen pedagogisk förståelse och stort engagemang är någonting som är tydligt för studenterna, vilket gör dem än mer motiverade.

Studenterna i Davids kurser lär sig både ämnet i sig men också färdigheter och kunskaper som kommer vara relevanta för dem i kommande kurser och hela arbetslivet. Med en gedigen kunskap inom examinationsupplägg, forskningsämnet i sig och studentaktiverande undervisningsmetoder får David studenterna att lära sig mycket och ha kul samtidigt. THS hoppas att David fortsätter utvecklas samt sprider sina goda exempel och erfarenheter till andra, både i hans närmiljö och till hela KTH.”

Om priset "Årets lärare"

Årets lärare utses av KTH:s studentkår, THS. Priset premierar nytänkande metodik som kan fungera som inspiration för andra lärare. Priset, som delats ut sedan 1985, består av en vandringspokal i form av ett silveräpple, ett diplom och ett stipendium från Ericsson.

Kontakt

David Broman
David Broman
universitetslektor, docent 087904274
Tillhör: Skolan för elektroteknik och datavetenskap (EECS)
Senast ändrad: 2018-02-09