Till innehåll på sidan

Framtiden finns i Kista – Träffa KTH under Järvaveckan

Publicerad 2018-06-04

Välkommen att träffa skolan för elektroteknik och datavetenskap under politikerveckan i Järva. Den 9–13 juni är vi på plats med studenter, forskare och ett Makerspace där du får bygga en egen robot.

Jens Zander, skolchef

Hållbarhet och jämställdhet är några av KTH:s prioriterade områden. Därför deltar skolan för elektroteknik och datavetenskap (EECS) under politikerveckan i Järva, för att skapa dialog kring framtidens möjligheter och för att inspirera unga till en teknisk karriär.

– Det är extra viktigt för oss på EECS att visa upp oss i Kistaområdet. Här finns inte bara framtidens utbildningar inom ICT, utan även ett av Europas största ICT-kluster, säger Jens Zander, skolchef för skolan för elektroteknik och datavetenskap.

– Att synas under Järvaveckan ger oss möjlighet att berätta om vår verksamhet. Men det är framförallt ett utmärkt tillfälle för dialog och ny kunskap, fortsätter Zander.

KTH i näringslivspanel på stora scenen 

Förutom att besöka EECS tält där forskning och utbildning presenteras finns det även möjlighet att lyssna på Ann Lantz, grundutbildningsansvarig, onsdagen den 13 juni klockan 17:00. Hon medverkar då i Stora Scenens näringslivspanel på temat skola och utbildning.

Vi ses i Järva!

Program

Lördag 9 juni  Bygg en art-bot med hjälp av Inicio
Söndag 10 juni  Bygg en art-bot med hjälp av Inicio
Måndag 11 juni Studenter från Elektroteknikprogrammet visar upp studentprojekt, Träffa roboten Furhat.
Tisdag 12 juni  Träffa roboten Furhat
Onsdag 13 juni  Bygg din egen robot med hjälp av Inicio. , Vinnare i fototävlingen #MinaKvarter  koras av studievägledare från KTH, Karolinska institutet och Stockholms universitet.
Klockan 17:00: Näringslivspanel på temat skola och utbilding: Deltagare från KTH, Ann Lantz, Grundutbildningsansvarig EECS

Tältet kommer alltid att vara bemannat av studenter från våra högskole- och civilingenjörsprogram.

Om Järvaveckan i Spånga

Järvaveckan arrangeras av den ideella organisationen Global Village och syftar till att minska avståndet mellan folk och folkvalda. Varje dag kommer en partiledare att, precis som i Almedalen, hålla tal och varje dag har ett tema. 180 organisationer, myndigheter och företag kommer också att delta på eventet som äger rum på Spånga idrottsplats.
​​​​​​​Läs mer om Järvaveckan ​​​​​​​

Tillhör: Skolan för elektroteknik och datavetenskap (EECS)
Senast ändrad: 2018-06-04