Till innehåll på sidan

Framtidens ingenjörer finns i Järva

Publicerad 2019-06-05

Precis som förra året finns skolan för elektroteknik och datavetenskap under politikerveckan i Järva . Den 14–16 juni finns vi på deras utbildningsarena med studenter, studentprojekt, ett Makerspace och hackare på plats.

Hållbarhet och jämställdhet är några av KTH:s prioriterade områden. Därför deltar skolan för elektroteknik och datavetenskap (EECS) under politikerveckan i Järva, för att skapa dialog kring framtidens möjligheter och för att inspirera unga till en teknisk karriär.

Skolchef Jens Zander

- Breddad rekrytering är en demokratifråga och det är ingen nyhet att heterogena grupper bidrar till ökad kvalitet i ett samhälle. Därför är det viktigt att vi medvetet och aktivt jobbar för att främja och bredda rekryteringen till högre studier. Universitetsstudier ska vara tillgängliga för alla oavsett bakgrund och där geografisk närhet är viktig, säger Jens Zander, skolchef på skolan för elektroteknik och datavetenskap.

Program 14:00-21:00

Fredag 14/6: Studenter visar upp projekt och berättar hur det är att plugga på KTH och Campus Kista och Valhallavägen. Vinnare i fototävlingen #MinaKvarter  koras av KTH studenten Suheib Saleh. 

Lördag 15/6: Cybersäkerhet - Kolla in hur man hackar en robotdammsugare!

Söndag 16/6: Kista Mentorspace-Bygg ett kretskort (bubblenode). 

Om Järvaveckan i Spånga

Järvaveckan arrangeras av den ideella organisationen Global Village och syftar till att minska avståndet mellan folk och folkvalda. Varje dag kommer en partiledare att, precis som i Almedalen, hålla tal och varje dag har ett tema. 180 organisationer, myndigheter och företag kommer också att delta på eventet som äger rum på Spånga idrottsplats.

Läs mer om Järvaveckan

Tillhör: Skolan för elektroteknik och datavetenskap (EECS)
Senast ändrad: 2019-06-05