Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Pontus Johnson på Tech50 listan

Publicerad 2023-03-01

Pontus Johnson, professor på Centrum för cyberförsvar och informationssäkerhet har hamnat på Tech50:s lista över de mest inflytelserika personerna inom tech 2023.

Tech50 , en del av Tech Awards, är listan över de mest inflytelserika personerna inom tech i Sverige. Listan tas fram av representanter för Foundry och TechSverige. På årets lista hamnar Pontus Johnson, professor för cyberförsvar och informationssäkerhet. 

Grattis Pontus, vad betyder det för dig att hamna på listan?

– Det är ju kul. Men det betyder inte så mycket i praktiken. 

Hur viktigt är det att frågorna får uppmärksamhet?

– Det är bra att cybersäkerhet får uppmärksamhet eftersom samhället är mycket sårbart för angrepp. Utöver mig var det flera cybersäkerhetspersoner som kvalade in på listan.

Vad är det största inom ditt område just nu?

– Det har ju varit mycket mediauppmärksamhet kring de överbelastningsangrepp som Sverige utsatts för under de senaste veckorna. Ett försämrat säkerhetspolitiskt läge kombinerat med en sårbar digital infrastruktur utgör ett uppenbart problem.

Läs mer om Centrum för cyberförsvar och informationssäkerhet

Relaterade nyheter

Samuel Lavebrink och Madeleine Lindström

Så stoppar du cyberattacker med honungsfällor

I det ständigt föränderliga landskapet av cyberkrigföring krävs innovativa strategier för att försvara sig mot människokontrollerade cyberattacker. En nyligen genomförd studie av studenter vid KTH för...

Läs artikeln
Emil Lantz tar examen som KTH:s första cybersäkerhetsingenjör

Emil är KTH:s första cybersäkerhetsingenjör

Efter sin masteruppsats om beteendemässig biometri tar nu Emil Lantz examen som KTH:s första cybersäkerhetsingenjör. – Det känns väldigt bra att gå i mål, säger han.

Läs artikeln
Gunnar Karlsson med Högkvarterets förtjänstmedalj från Försvarsmakten.
Gunnar Karlsson med Högkvarterets förtjänstmedalj från Försvarsmakten.

Hyllad för sitt arbete inom cybersäkerhet

Gunnar Karlsson från Avdelningen för Nätverk och Systemteknik har nyligen mottagit Högkvarterets förtjänstmedalj från Försvarsmakten för sitt engagemang i utbildningen av cybersoldater och specialisto...

Läs artikeln