Till innehåll på sidan

Digitaliseringsplattformen

Det strategiska fokusområdet digitalisering (informations- och kommunikationsteknologi) samlar forskare från samtliga KTH:s skolor, belägna vid Valhallavägen och i Kista. Tillsammans utgör vi en dynamisk forskningsmiljö med brett industrisamarbete, och flera civilingenjörs-, högskole- och masterprogram.

Se film om vad plattformen erbjuder.

För KTH-forskare

Fler nyheter, arrangemang och utlysningar endast för KTH-forskare finns på plattformens interna sidor .

KTH har en mycket bred och djup profil inom informations- och kommunikationsteknologi (ICT) med världsledande forskning inom många områden.

Digitaliseringsplattformen innefattar 19 kompetenscentrum  och över 34 forskningsgrupper  och i sex tematiska forskningsområden  relaterade till digitaliseringsfrågor.

Forskningsområden

Aktuellt

MATCHMAKING EVENT

Matchmaking: Utlysning inom Hälsa, Medicin och Teknik - HMT 2024

27 April 2023

Välkommen till ett matchmaking-evenemang i SciLifeLab med anledningen av utlysningen Hälsa, Medicin och Teknik från KTH och Region Stockholm, HMT 2024. Evenemanget organiseras av KTH Life Scienceplattformen och Digitaliseringsplattformen.

KTH DIGITALISERING & ENERGI PLATTFORMAR WORKSHOP

Datadrivna metoder inom energiområdet

14 september 2023

Den digitala omvandlingen av energisektorn ses som en nyckel till ett mer hållbart samhälle, men omvandlingen innebär många vetenskapliga utmaningar. De mest innovativa lösningarna kräver ofta kompetens från både energi- och digitaliseringsområdena. Workshopen riktar sig till forskare för att informera och diskutera de senaste datadrivna metoderna inom energiområdet och tillämpningar som drar nytta av digitaliseringslösningar.

Workshop

Kvantdatorberäkningar för tekniska tillämpningar

10-11 oktober 2023

Nytt datum! Välkommen till en workshop som handlar om brusiga kvantdatorberäkningar i mellanskalan (Noisy intermediate-scale quantum, NISQ)-teknologier, metoder och algoritmer, med stort fokus på applikationer och praktiska aspekter av detta. Förutom presentationer kommer arrangören att samla in synpunkter från alla experter för att utveckla en färdplan/agenda om kvantdatorns framtid. Det finns en lista på cirka 10-15 bekräftade externa talare och evenemanget kommer att vara öppet för andra intresserade forskare vid KTH.

Kalender