Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Sök på tagg

Kategoriserade artiklar på KTHs webbplats.

Antal träffar: 25

  • ”KTH:s innovationsarbete i skymundan”

    Hur kan ekonomiprofessor Pontus Braunerhjelm missa att ta upp KTH:s insatser när han intervjuas om innovation och entreprenörskap inom akademin i KTH Magazine? Det undrar Malin Luuke, kommunikationsansvarig på KTH Innovation, vars verksamhet rankats som en av de bästa i Sverige.

  • ”Entreprenörsandan kan stärkas”

    Ekonomiprofessor Pontus Braunerhjelm uppskattar verksamheten vid KTH Innovation, men hävdar samtidigt i ett debattinlägg att svenska lärosäten fortfarande har en bit kvar till det entreprenöriella universitetet.

  • KTH leder storsatsning på smarta och hållbara städer

    1 miljard kronor. Så mycket pengar satsas nu på det nya innovationsprogrammet Smart Sustainable Cities som ska pågå i tolv år.

  • Pristagares teorier används på KTH

    Forskningen som belönas med årets Nobelpris i ekonomi, kontraktsteorin, berör många nivåer inom samhällsekonomin. Forskare på KTH använder pristagarnas rön för att undersöka varför småföretagare drabbats extra hårt av finanskrisen.

  • Högsta betyg för KTH:s innovationsarbete

    Hallå där, Lisa Ericsson, ledare för KTH:s innovationskontor som fått högsta betyg i en utvärdering av Vinnova. Hur känns det? – Det är självfallet mycket roligt och ett kvitto på att det vi gör och vårt arbetssätt skapar stort värde för KTH:s forskare och studenter.

  • Grönt labb lyfter kemiföretagen

    På torsdag 20 september invigs Greenhouse Labs, ett nytt modernt kemilaboratorium och en mötesplats för innovativa kemiföretag på KTH. – Det här ska bli en samlingsplats för framtidens kemiföretag och ger oss en unik möjlighet att marknadsföra kemiämnet hos landets skolungdomar, säger föreståndaren Tessie Borg.

  • Smartare lösningar från unga studenter

    Studenter tänker i andra banor än medelålders forskare. Många lysande idéer tog form när it-studenter gav sig på att finna hållbara lösningar inom godstransporter och energiförbrukning.

  • Skyltfönstret för morgondagens produkter

    Årets upplaga av DoPEXPO, en mässa där studenter vid KTH visar upp sina uppfinningar, innehåller en rad sköna grejer. Vad sägs om godisautomaten PUSHPUSH, skidbäraren Pist Off, det hopfällbara rivjärnet Rivmeister eller klätterväggen som fungerar som ett löpband...

  • KTH-innovationer till Silicon Valley

  • KTH-forskare: Vi vet för lite om nanomaterial

    Det finns stora kunskapsluckor om nanomaterialens påverkan på hälsa och miljö. Det konstaterar KTH-forskare i en kartläggning om riskerna och användningen av materialen. Rapporten släpps idag.

  • Ny policy för intellektuella tillgångar

  • Nya förpackningar togs fram i rekordfart

    På bara 24 timmar lyckades två studentteam ta fram innovativa lösningar på hur skogkoncernen Södras nya biokompositmaterial kan användas i livsmedelsförpackningar. Resultaten och en vinnare presenterades på ForestBeyond Innovation Day, där skogsindustrin och akademin slagit sina kloka huvuden ihop för att hitta nya framgångsrecept.

  • Röntgenavknoppning får R&D Award

    Skarpare bilder, bättre kontrast och kortare exponeringstider. Det får man med röntgengeneratorn Liquid Jet Technology från Excillum AB, en avknoppning från Tillämpad fysik på KTH. För detta har man tilldelats det prestigefyllda R&D 100 Award. Ett stort erkännande för en unik svensk teknologi som innebär ett stort tekniksprång för röntgentekniken.

  • Vinnande idéer för bättre hälsa

    Kan rullatorer med stegräknare motivera äldre att röra sig mer? Kanske om antalet steg leder till rabattkuponger som kan delas med andra. Nya lösningar för att fler ska röra sig mer stod i fokus vid en kreativ verkstad.

  • Rakare rör för företagskontakter

    Det ska bli lättare för företagen att hitta in till KTH. Och forskarnas behov av näringslivssamverkan ska upp på bordet: Hur vill de samverka och vilket stöd behöver de för det?

  • Morgondagens techbolag presenteras idag

    Vilka av dagens unga teknikbolag blir framtidens Amazon, Spotify och Snapchat? När KTH Innovation den sista maj arrangerar Demo Day kommer nio uppstartsföretag inom techbranschen att visa upp sina produkter och tjänster. Alla nio har två saker gemensamt: en koppling till KTH och stor potential att växa till sig rejält.

  • Katarina levde sin forskardröm i USA

    Förväntningarna överträffades. Stanford University bjöd på en mycket öppen och generös forskningsmiljö. För Katarina Larsen blev forskningsåret i Kalifornien en dörröppnare till en fantastisk kontaktyta mot forskare inom hennes område.

  • En app som visualiserar hur riksdagsledamöterna röstar

    Tänk om man lätt kunde se vilka riksdagspartier som röstar med vilka partiers förslag. Eller om man kunde gå in på enskilda riksdagsledamöter och se hur ofta de är närvarande och vad de röstar på. Det kan bli möjligt nu tack vare appen RiksdagsViz som en grupp medieteknikstudenter på KTH har tagit fram.

  • Mobilapp lär tjejer att programmera

    Startupföretaget Imagilabs vill få fler tjejer intresserade av teknik. De tar kodning in i mobilen och med deras app kan vem som helst lära sig programmera, utan några förkunskaper.

  • Brighterprogrammet hjälper startups att lyckas internationellt

    KTH Innovations program Brighter tar med sig startups till internationella innovationsmiljöer där de får lära sig hur det är att verka på en global marknad. En av dem är Waves, som var med i New York i höstas med sin idé för en tjänst som hjälper privatpersoner att göra investeringar som maximerar hållbarhetsmässig impact (påverkan).

  • Karma räddar överbliven mat från att slängas

    Karma är en tjänst där man via en app räddar överbliven mat från att slängas. Egentligen bygger tjänsten på att kunderna själva hämtar den mat de beställt. Men nu efter utbrottet av det nya Coronaviruset erbjuder de även hemleverans.

  • KTH:s hetaste uppstartsföretag

    Nu är det dags för Demo Day. 12 nya bolag, alla med bakgrund från KTH, visar upp sina innovationer. Spännvidden är stor: Från uppvärmda datormöss och satellitteknik till appar som ska motverka matsvinn.

  • Bidra till innovation på KTH

  • KTH Innovations förinkubatorprogram

  • Innovationskraft på KTH

    Som ett nav för innovation och entreprenörskap i en av världens mest kunskapstunga regioner finns på KTH de allra bästa förutsättningarna för de som vill skapa ny teknik och lösningar som kan bidra till en bättre framtid.