Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Placeringstest

Ett placeringstest är obligatoriskt för dig som har förkunskaper och vill läsa tyska, franska, spanska, svenska, kinesiska eller japanska. Testet görs innan kursval.

Obligatoriskt för dig med formella förkunskaper

Har du formella förkunskaper  i språket måste du skriva ett obligatoriskt placeringstest före kursval. Testresultatet avgör inte endast den slutliga nivåplaceringen, utan syftar till att visa för både dig och läraren vilken faktisk kunskapsnivå du befinner dig på vid kursstarten. Har du gått igenom närmast föregående kurssteg i språket med godkänt resultat på KTH behöver du inte skriva testet.

Att tänka på

  • Testet tar ca 30-90 minuter.
  • Gör testet innan kursanmälan så att du kan anmäla dig till rätt kursnivå. Ett för sent skrivet placeringstest kan innebära att det inte längre finns plats tillgänglig.
  • Testet visar den nivå du befinner dig på. Du söker sedan till en kurs på den närmast högre nivån.

Europeiska språk 

  • Testen i europeiska språk är en kombination av självbedömning och flervalsfrågor och rättas automatiskt. De görs av företaget Eurotest. Läs mer om testmetoden här.

Testresultatet meddelas via e-post. 

Länk till test i europeiska språk

Japanska och kinesiska

Studenter med förkunskaper i japanska och kinesiska inhämtade utanför KTH ombedes kontakta language-communication@kth.se