Till innehåll på sidan

Kurser vid Vetenskapens Hus

Vetenskapens Hus erbjuder dels fortbildningar för lärare som ges möjligheten att möta forskningen och fördjupa sig inom olika ämnesområden och dels kurser och skolprogram för barn och ungdomar. På kurserna och skolprogrammen är studenter från KTH och Stockholms universitet besöksledare. Målet är att öka ungas intresse för naturvetenskap, teknik och matematik och i förlängningen bidra till att fler unga väljer att läsa vidare inom dessa ämnen vid landets universitet och högskolor.

Länkarna leder till vetenskapenshus.se och öppnas i ett nytt fönster.

Skolprogram

Skolprogrammen för elevgrupper från grundskolan och gymnasiet handleds av studenter från KTH och Stockholms universitet. Dessa ”besöksledare” verkar som förebilder för de besökande eleverna när de beskriver sin egen utbildning och berättar om livet som student. Alla våra skolprogram följer läroplanen.

Boka ett skolprogram

Lärarfortbildningar

Vi kopplar ihop forskning och ämnesfördjupning genom kortare föreläsningar och praktiska moment. Fortbildningarna för lärare och pedagoger erbjuds antingen som öppna kurser med satta datum som man kan anmäla sig till via anmälningslänkar, eller så kan en beställa en fortbildning och önska eget tema.

Fortbildningarna är kostnadsfria för partnerskolor, övriga betalar via faktura.

Se aktuella kurser och all info på vetenskapenshus.se

Kurser för unga

Upptäckarkurs 6-9 år

Helgkurs 6-12 år

Helgkurs 13-16 år

Sommarkurs för tjejer 11-15 år

Mattecoach på nätet

Är du elev och vill ha hjälp med matteläxan på kvällstid kan du få det med hjälp av våra mattecoacher. Varje måndag till torsdag kl. 17-20 sitter våra mattecoacher uppkopplade för att chatta matte med dig som går i skolan och vill ha stöd från en trevlig student.

Innehållsansvarig:infomaster@itm.kth.se
Tillhör: Institutionen för lärande
Senast ändrad: 2018-08-22