Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

KTH:s samarbeten med andra lärosäten

KTH har nationella och internationella samarbeten med många olika lärosäten i när och fjärran. Några av nätverken är Universitetsalliansen Stockholm trio, KLOSSnet och Riksidrottsuniversitetet (RIU).

Universitetsalliansen Stockholm trio

KTH bildar tillsammans med Karolinska Institutet och Stockholms universitet universitetsalliansen Stockholm trio. Syftet är att utveckla och lyfta fram den internationellt framstående forsknings- och utbildningsmiljö som de tre universiteten bildar i Stockholmsregionen. 

Universitetsalliansen Stockholm trio

KLOSSnet - dialog för samverkan

I KLOSSnet samlas ansvariga för samverkan på ledningsnivå vid svenska lärosäten för att utveckla lärosätenas strategiska samverkan.

KLOSSnet - ett nätverk för dialog kring samverkan

Riksidrottsuniversitetet (RIU)

KTH är ett Riksidrottsuniversitet (RIU) tillsammans med gymnastik- och idrottshögskolan (GIH) och bildar RIU-Stockholm. På KTH ska det vara möjligt att samtidigt både studera och elitidrotta. På KTH bedrivs också världsledande forskning inom många teknikområden som är intressant för svensk idrott.

RIU-Stockholm

Samverkan med grund- och gymnasieskolor och det omgivande samhället

KTH samverkar även med olika grundskolor och gymnasieskolor samt med det omgivande samhället.

  KTH:s samarbete med grund- och gymnasieskolan

KTH:s samverkan med näringsliv och samhälle

Internationella samarbeten

Internationalisering är en viktig pelare som ligger till grund för KTH:s verksamhet och ett avgörande verktyg för att KTH ska bli ett världsledande tekniskt universitet.

Internationalisering