Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Samtal med Tom Alandh

Onsdag 1 juni 2022.

Mottagare av KTH:s stora pris 2020

Svartvit bild på Tom Alandh
Fotograf Cato Lein

Journalisten och dokumentärskaparen Tom Alandh kommer tillsammans med klipparen Heleen Rebel till KTH för att berätta om sitt arbete.

Heleen och Tom har jobbat tillsammans sedan 2006 och har till dagens datum gjort 56 dokumentärer ihop. Med sina över 100 dokumentärfilmer om allt från kåkfarare till idrottsmän och konstnärer, filmer som har roat och berört tv-tittarna, har Tom Alandh etsat sig in i den svenska folksjälen. I början av 2022 kom dokumentären ”När världen kom till Ronneby”, som handlar om hur invandringen under 2015 förändrat staden.

Tom Alandh, mottog KTH:s stora pris 2020 med motiveringen

”Med en fulländad förmåga att verkligen lyssna, även på den som viskar, öppnar Tom Alandh nya vägar till igenkänning. Hans nyfikna och samtidigt varsamma blick för det egensinnigt mänskliga i varje person han porträtterar speglar också det samhälle och den tid personen lever i. Tom Alandh låter tittaren komma nära – alltid med en genuin respekt för den han filmar och intervjuar. Som en anspråkslös mästare inom det dokumentära reportaget är Tom Alandh en mycket värdig mottagare av KTH:s stora pris.”

Läs mer om Tom Alandh här

När: Onsdag 1 juni 2022