Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Att arbeta och utvecklas som forskare och forskningsingenjör

Med utmanande arbetsuppgifter inom forskning får du en naturlig utveckling genom progressionen i dina forskningsprojekt och samarbeten.

För att trivas som forskare eller forskningsingenjör bör du vara målinriktad och självständig samtidigt som du är ödmjuk och lyhörd. Dessa personliga egenskaper är en förutsättning för att vara framgångsrik i sin forskning. Du får en naturlig utveckling genom den forskning du utför. Det finns även möjlighet för dig att gå pedagogiska kurser samt söka docentur eller läraranställning.

Möt forskningsingenjören Holger

"Jag leder en forskningsgrupp där vi försöker kartlägga alla proteiner i människan – och jag måste säga att ambitionsnivån hos dem som jobbar här är helt fantastisk. Kombinera det med stor frihet under ansvar, så får du en utvecklande miljö med god kamratskap på arbetsplatsen."

Forskaranställning

Forskare på KTH är en anställningsform utanför Tenure Track. Anställningsformen används för personer som har doktorsexamen och sin sysselsättning huvudsakligen förlagd inom forskning. Forskare har arbetsuppgifter som exklusivt ägnas åt projektforskning i olika former. Anställningen som forskare kan antingen vara tillsvidare eller tidsbegränsad.