Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

En arbetsplats med många förmåner

Som medarbetare på KTH är du vår viktigaste resurs, därför är vi måna om att ge dig de bästa förutsättningarna för att du ska trivas, må bra och utvecklas – både på jobbet och med livet i stort. Extra föräldraersättning, friskvård, flexibla arbetstider och betald semester redan från första året är bara några få av de förmåner du får ta del av som anställd på KTH.

cykel

Några av de förmåner vi erbjuder

Karriär- och kompetensutveckling

På KTH har du möjlighet att kompetensutvecklas genom både interna och externa personalutbildningar inom ett flertal olika områden. Bland annat erbjuder vi webbaserade utbildningar inom Språk och Kommunikation, Livs- och Karriärplanering och andra utvecklande kurser.

Friskvård

Som anställd på KTH är du berättigad till en friskvårdspeng varje kalenderår motsvarande 3000 kr, samt 1 friskvårdstimme per vecka.

Extra föräldraersättning

Om du blir förälder under din tid på KTH ser vi till att komplettera den allmänna föräldraförsäkringen vid föräldraledighet så att du får en så bra första tid som möjligt med ditt barn.

Flexibla arbetstider och möjlighet att arbeta hemifrån

För att du som anställd ska må bra är det viktigt med balans mellan jobb och fritid. Därför finns möjlighet till flexibla arbetstider och distansarbete viss del av arbetstiden (om arbetet tillåter).

Tjänstepension

Som anställd på KTH omfattas du av det statliga tjänstepensionsavtalet PA 16 – ett komplement till den allmänna pensionen. Du kan läsa mer om tjänstepensionsavtalet PA 16 på Arbetsgivarverkets webbplats.

Rätt till semester

Vi värdesätter vikten av ledig tid för att du som anställd ska hinna återhämta dig och ladda ny energi. Som medarbetare på KTH får du därför ta del av det förmånliga statliga semesteravtalet, vilket innebär att din semesterrätt är:

28 dagar till och med 29 år

31 dagar från och med 30 år

35 dagar året då du fyller 40

Utöver ovanstående semsterdagar tillkommer också ett antal så kallade klämdagar och halvdagar under året (i samband med röda dagar).

Andra exempel på vanliga förmåner hos oss

- Rabatt på årskort hos SL och UL

- Läkemedelssubvention

- Olika sociala aktiviteter för att lära känna dina kollegor bättre såsom konstklubb, löparklubb, kör.

- Friskvårdstimme

- Betald semester redan från första året