Till innehåll på sidan

SK180N Inledande modern fysik, 9 hp

KTH har tagit fram en ny nätbaserad kurs i fysik för alla som vill veta mer om kvantfysik, astrofysik, kärnfysik och partikelfysik. Utvecklingen inom den moderna fysiken och speglingen av universums uppbyggnad och utveckling är spännande.

Kontakt

Studievägledningen:
Frågor om anmälan samt registrering på kurs och av poäng
E-post: info@rcn.kth.se

Kurs- och teknisk support:
E-post: mentor@nti.se
Tel. 08-506 375 90 (mån-fre 10-12 & 13-16)

Bild på rymdstation

Rymden har blivit ett hett område på sistone med rymdstationer och rymdpromenader, där begrepp som vakuum, solceller, strålning och energi ligger i fokus.

Kursen i Modern fysik vänder sig till alla som vill känna till det senaste inom t.ex. astrofysik, kärnfysik och områden som fusion, fission m.m.

Kursen är uppdelad i tre delar och du läser de olika delarna helt flexibelt, i den takt som passar dig själv. Examinationen sker via nätet efterhand som du arbetar med kursens avsnitt genom automatiskt rättande prov och inlämningsuppgifter.

Våra kurser har flexibel studietakt som du kan välja när du har skaffat kurskonto till kursen. Formell antagning och kursregistrering sker dock på det kurstillfälle du anmält dig till. Du kan alltså påbörja kursen och göra prov innan kurstillfället börjar, men resultaten kommer inte registreras förrän kurstillfället startar. Se bara till att kontot och anmälan är på samma kurstillfälle. Tänk också på att om du söker studiemedel för kursen så är det viktigt att kontrollera med CSN vilka regler som gäller, t ex om du behöver läsa inom kurstillfällets veckor (ramtid). Se gärna mer info under vanliga frågor.

* Du kontaktas genom ett personligt mail närmare kursstart med info om hur du skapar ett kurskonto till kursen.

För närvarande finns inget kurstillfälle inplanerat.