Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Nya perspektiv, nytt engagemang och den senaste kunskapen från akademin

Det är några av fördelarna som Amanda Fors, Engagement Manager på Mestro, lyfter efter att framgångsrikt ha jobbat med exjobbare från KTH sedan 2019.

Publicerad 15 november 2021

Porträtt på Amanda Fors framför en roll-up från exjobbsmässan i Kista 13 okt 2021.
Amanda Fors, Engagement Manager på Mestro på Exjobbsmässan i Kista.

Hej där Amanda Fors, Engagement Manager på Mestro. Vad har ni för erfarenheter av att samarbeta med KTH-studenter som gör sitt exjobb hos er?

Vi har haft exjobbare från KTH sedan 2019 främst inom området dataanalys. Det har varit väldigt lyckat, dels genom att vi fått bemöta kunniga och intresserade studenter med deras frågor om vår produkt, men även för att det bidragit med faktiskt utvecklingsvärde då vi kunnat implementerat vissa studenters resultat direkt i vår produkt.

Hur kom ni först i kontakt med KTH?

Vi kom i kontakt med KTH genom exjobbsportalen 2019 och senare via exjobbsmässan 2020.

Fakta

Företag: Mestro

Antal anställda: ca 30-32

Bransch: PropTech

mestro.com/sv/

Hur gör ni för att nå ut till potentiella exjobbare/studenter på KTH?

Exjobbsportalen via KTH. Använder även en tjänst Graduateland som når ut till ett antal lärosäten i sverige, dock osäker på om den når ut till er på KTH?

Vilket är mervärdet för er att samarbeta med en student?

Nya perspektiv på den produkt och de frågor vi arbetar med varje dag, nytt engagemang och driv i arbetet och den senaste kunskapen från akademin.

Kommer ni annonsera exjobb igen?
Absolut!

Varför ska man som företag samarbeta med en exjobbare från KTH?

Det är ett bra sätt, särskilt för små bolag, att få tillgång till expertis som man själv inte har in house än. Det kan leda till allt från gedigna förstudier till verkliga resultat inom områden man inte haft möjlighet att fokusera på internt innan. För många bolag kan det nog också vara ett uppsving i företagskulturen med entusiastiska och nyfikna studenter!

Av: Malin Nordin Bartlett
Foto: Anna Johansson