Till innehåll på sidan

PandionAI - Ökad transparens och bättre hållbarhet

Välkommen till ett av våra månatliga seminarier!
Presenteras på KTH och digitalt på zoom.

Tid: On 2022-05-04 kl 15.15 - 16.00

Plats: E3, Osquars backe 14

Videolänk: https://kth-se.zoom.us/j/61902640478

Medverkande: Christer Andersson

Exportera till kalender

Vi lever i en exceptionell tid. Aldrig tidigare har den tekniska utvecklingen varit så snabb och inneburit så revolutionerande förändringar. Samtidigt domineras den globala miljön och jorden till stor del av att människor tar över som planetens nya skapare. Vi lever i antropocen och närmar oss möjligen en AI-singularitet.

Vilken roll har rymdföretagen och hur kommer de att forma och förändra denna utveckling? Vad betyder de nya ekonomiska metoder och drivkrafter som just nu skapar en ny infrastruktur i rymden? Och vilka är en ingenjörs möjligheter och skyldigheter i dessa sammanhang?

PandionAI är ett litet nystartat rymdföretag som med stort engagemang deltar i utvecklingen för att bidra till den kommande infrastrukturen i rymden. Vi är ett informationsföretag, baserat på en unik konstellation av jordobservationssatelliter, som kommer att leverera snabb kritisk information om avgörande händelser på jordens yta. Vi har visionen att bidra till en transparent global värld där användningen av naturens och samhällets resurser används demokratiskt och hållbart.

Presentatören på KTH Space Centers nästa månadsseminarium, Christer Andersson, är CVO i PandionAI och har cirka 35 års samlad kunskap från alla delar av fjärranalysbranschen. Han har arbetat i både statliga organisationer och kommersiella företag och har erfarenhet från olika multinationella samarbeten.

Seminariet hålls 4 maj 15.00-16.00, i föreläsningssal E3 (Osquars backe 14) och online på zoom: https://kth-se.zoom.us/j/61902640478. Vi ses där!

Innehållsansvarig:Ceona Lindstein
Tillhör: KTH Rymdcenter
Senast ändrad: 2022-04-17