Till innehåll på sidan

Skolan för teknikvetenskap

Skolan för teknikvetenskap finns på KTH:s campus vid Valhallavägen, AlbaNova universitetscentrum i Roslagstull och Science For Life Laboratory i Solna. Vår verksamhet omfattar fysik, matematik och teknisk mekanik.

Forskningen på skolan är omfattande och täcker näst intill allt från grundläggande matematik till tillämpad mekanik. Vi arbetar med grundforskning såväl teoretiskt som experimentellt inom i stort sett alla områden, ofta i samarbete med internationella universitet, högskolor, forskningsinstitut och industri.

Våra institutioner 

Skolan informerar 

Unika bilder visar en stjärna som dör

Nu har en tusenårig supernova, en exploderad stjärna, kartlagts med hjälp av 3D- bilder. Det är forskare vid bland annat KTH som använt data från Very Large Telescope (VLT) i Chile för att generera bilder som visar tidigare osedd materia som slungas ut från den döende stjärnan. Förståelsen för vad som händer ligger till grund för kunskapen om hur stjärnor exploderar.

Läs mer

CERO-projektet

SCI-skolans nyhetsteam har pratat med professor Ulf Ringertz om CERO-projektet och hans bidrag i det, samt hans intressanta arbete med NASA inom aeroelasticitet.

Läs intervjun här

Advanced Light Microscopy Lab

Teamet bakom SCI-skolans nyhetsbrev har besökt ALM-laboratoriet (Advanced Light Microscopy) på SciLife Lab och pratat med några av de ledande forskarna inom området ljusmikroskopi ...

Läs artikeln här

Kalender

Innehållsansvarig:Kommunikation SCI
Tillhör: Skolan för teknikvetenskap (SCI)
Senast ändrad: 2021-11-08