Till innehåll på sidan

Skolan för teknikvetenskap

Skolan för teknikvetenskap finns på KTH:s campus vid Valhallavägen, AlbaNova universitetscentrum i Roslagstull och Science For Life Laboratory i Solna. Vår verksamhet omfattar fysik, matematik och teknisk mekanik.

Forskningen på skolan är omfattande och täcker näst intill allt från grundläggande matematik till tillämpad mekanik. Vi arbetar med grundforskning såväl teoretiskt som experimentellt inom i stort sett alla områden, ofta i samarbete med internationella universitet, högskolor, forskningsinstitut och industri.

Våra institutioner 

Skolan informerar 

Tre frågor om kontaktledningar och kaos

Sebastian Stichel, professor på Teknisk mekanik medverkar i SVT och svarar på frågor om kontaktledningar och hur de kan orsaka problem i tågtrafiken.

Läs mer och se klippet på svt.se

Gigantisk ballong med teleskop ska skickas upp i rymden

Mark Pearce, professor på fysikinstitutionen på KTH ska tillsammans med sin forskargrupp skicka upp en gigantisk heliumfylld ballong med ett jättestort röntgenteleskop från rymdbasen Esrange i Kiruna.

Läs mer 

Båtar som flyger fram

Ljudlösa farkoster utan utsläpp som svävar fram bland kobbar och skär – är det framtidens båtliv i skärgård och sjöar? Vi besökte KTH:s fältstation i Värmdö där forskare testar och utvecklar en elbåt.

​​​​​​​Läs mer ​​​​​​​

Kalender

Innehållsansvarig:Kommunikation SCI
Tillhör: Skolan för teknikvetenskap (SCI)
Senast ändrad: 2022-04-06