Till innehåll på sidan

Skolan för teknikvetenskap

Skolan för teknikvetenskap finns på KTH:s campus vid Valhallavägen, AlbaNova universitetscentrum i Roslagstull och Science For Life Laboratory i Solna. Vår verksamhet omfattar fysik, matematik och teknisk mekanik.

Forskningen på skolan är omfattande och täcker näst intill allt från grundläggande matematik till tillämpad mekanik. Vi arbetar med grundforskning såväl teoretiskt som experimentellt inom i stort sett alla områden, ofta i samarbete med internationella universitet, högskolor, forskningsinstitut och industri.

Institutioner 

Senaste nytt från SCI

De tävlar i raketuppskjutning

Studentföreningen ÆSIR på KTH bygger raketer på fritiden. Som första svenska lag någonsin deltog de nyligen i en europisk tävling i raketuppskjutning. Med egendesignade Signý sattes nytt höjdrekord, på imponerande 3 384 meter.

passagerarflygplan på väg att landa

Verktyg för djupinlärning minskar utsläpp orsakade av luftmotstånd

Verktyg som använder djupinlärning förändrar hur vi designar fordon för att göra dem mer bränslesnåla och bättre utformade. En ny teknik som använder neurala nätverk hjälper till att förutsäga hur luft rör sig runt fordon på ett mer exakt sätt. 

Rymdgåtan om supernovas inre knäckt

I över 30 år har astronomer försökt urskilja vad som göms inuti resterna av en stjärna som exploderade nära jorden. Nu har astrofysikprofessorn Josefin Larsson  tillsammans med svenska och internationella kollegor fått svar, tack vare nya mätningar med rymdteleskopet JWST.

Kalender

Innehållsansvarig:Kommunikation SCI
Tillhör: Skolan för teknikvetenskap (SCI)
Senast ändrad: 2024-02-28