Till innehåll på sidan

Skolan för teknikvetenskap

Skolan för teknikvetenskap finns på KTH:s campus vid Valhallavägen, AlbaNova universitetscentrum i Roslagstull och Science For Life Laboratory i Solna. Vår verksamhet omfattar fysik, matematik och teknisk mekanik.

Forskningen på skolan är omfattande och täcker näst intill allt från grundläggande matematik till tillämpad mekanik. Vi arbetar med grundforskning såväl teoretiskt som experimentellt inom i stort sett alla områden, ofta i samarbete med internationella universitet, högskolor, forskningsinstitut och industri.

Våra institutioner 

Skolan informerar 

KTH och Alstom i samarbete för hållbar järnväg i Europa

EU satsar stort på hållbart resande. Med initiativet EU-Rail är visionen att införa ett integrerat järnvägssystem med hög kapacitet och tillförlitlighet för att minska klimatpåverkan och möta ett ökat...

Läs artikeln

Prisad för världsledande röntgenteknik

Mats Danielsson, fysikprofessor, har fått Hans Wigzells Forskningsstiftelses vetenskapliga pris. Mats Danielsson får priset på 925 000 kr för sin forskning inom medicinsk avbildningsteknik som kan möjliggöra tidigare diagnos för cancer- och hjärta-kärlsjukdomar.

Läs mer

KTH-samarbete med nobelpristagare i fysik bevisar kvantteleportering

Kvantdetektorer som använts i forskningsprojekt som ligger till grund för årets Nobelpris i fysik har skapats av professor Val Zwillers forskargrupp på KTH.

– Kvantteleportering ger enorma möjligheter till framtida energibesparingar för samhället. Informationsöverföring via Internet med kvantteknik kräver till exempel bara en enda foton istället för miljontals, säger Val Zwiller.

Läs artikeln

Kalender

Innehållsansvarig:Kommunikation SCI
Tillhör: Skolan för teknikvetenskap (SCI)
Senast ändrad: 2022-04-06