Till innehåll på sidan

Bra att veta om studier på KTH

Är du ny till studier på universitetet är det inte helt lätt att veta hur allt funkar. Här samlar vi några allmänna tips som är bra att ha koll på i början av dina studier på KTH.

Skärmdump av den personliga menyn på KTH.se

Personliga menyn

Personliga menyn är det grå fältet överst på kth.se. När du loggar in har du tillgång till tjänster som schema, e-post, kurs- och examinationsregistrering. Du ser även alla dina kurser, med länkar direkt till kursinformation och kursrummen, och för dig som läser program finns också ditt program, med länkar till bland annat utbildningsplan.

Läs mer om din personliga meny

Skärmdump av lärplattformen Canvas gränssnitt

Canvas

Canvas är den lärplattform, eller LMS (Learning Management System), som används för alla kurser på KTH. Här hittar du bland annat kursmaterial, kurs-pm och inlämningsuppgifter. I Canvas kan du också hålla kontakten med lärare och studenter. Du hittar dina kurser i den personliga menyn.

Läs mer om Canvas

En öppen kalender med en kopp kaffe och ett glas vatten

Läsårsindelning och läsperioder

Läsåret är indelat i två terminer om vardera tjugo veckor. Varje termin är indelad i två läsperioder. Kurserna löper generellt över tio veckor under läsperioderna. Läsperioderna avslutas med eget arbete och examination.

Person som skriver på ett papper

Examination

KTH har olika former av examinationer. En del kurser avslutas med en skriftlig eller muntlig tenta, medan andra kurser examineras genom en inlämningsuppgift eller projektuppgift. Om du ska ha en skriftlig tentamen ska du anmäla dig till den via student.ladok.se .

Man som sitter med en laptop i en säng med vita lakan

Studiemedel via CSN

Som student kan du söka studiemedel hos Centrala studiestödsnämnden, CSN. Du kan söka så fort du har fått ditt antagningsbesked. Läs mer om villkor och hur du ansöker om studiemedel på CSN:s hemsida.