Är du ny till studier på universitetet är det inte helt lätt att veta hur allt funkar. Här samlar vi några allmänna tips som är bra att ha koll på i början av dina studier på KTH.
Personliga menyn
Personliga menyn är det grå fältet överst på kth.se. När du loggar in har du tillgång till tjänster som schema, e-post, kurs- och examinationsregistrering. Du ser även alla dina kurser, med länkar direkt till kursinformation och kursrummen, och för dig som läser program finns också ditt program, med länkar till bland annat utbildningsplan.
Canvas är den lärplattform, eller LMS (Learning Management System), som används för alla kurser på KTH. Här hittar du bland annat kursmaterial, kurs-pm och inlämningsuppgifter. I Canvas kan du också hålla kontakten med lärare och studenter. Du hittar dina kurser i den personliga menyn.
Läsåret är indelat i två terminer om vardera tjugo veckor. Varje termin är indelad i två läsperioder. Kurserna löper generellt över tio veckor under läsperioderna. Läsperioderna avslutas med eget arbete och examination.
KTH har olika former av examinationer. En del kurser avslutas med en skriftlig eller muntlig tenta, medan andra kurser examineras genom en inlämningsuppgift eller projektuppgift. Om du ska ha en skriftlig tentamen ska du anmäla dig till den via
student.ladok.se
.
Som student på KTH har du tillgång till studentrabatter via Mecenatkortet genom ett samarbete mellan KTH, Studentkåren (THS) och Mecenat. Det ger dig bland annat rabatt i Stockholms kollektivtrafik.
Som student kan du söka studiemedel hos Centrala studiestödsnämnden, CSN. Du kan söka så fort du har fått ditt antagningsbesked. Läs mer om villkor och hur du ansöker om studiemedel på CSN:s hemsida.