Till innehåll på sidan

Produktionen

Operan sätts upp i ett samarbete mellan KTH och Stiftelsen Vadstena-Akademien under konstnärlig ledning av Carl Unander-Scharin och Åsa Unander-Scharin.

Carl och Åsa Unander-Scharin

Mänsklig mekanik och själfulla maskiner – i kompositören Carl Unander-Scharin och koreografen Åsa Unander-Scharins konstnärskap möts avancerad teknik, koreografi och musik. Av skrot- och maskindelar byggs unika robotar och dockor, som väcks till liv med kropp och röst genom Åsas rörelser och Carls musik.

Opera Mecatronica är resultatet av deras långa samarbete dem emellan.

Mer om Opera Mecatronica

Carl och Åsa
Foto: Mats Bäcker

Vadstena-Akademin

Stiftelsen Internationella Vadstena-Akademien har idag en självklar plats i det nationella operalivet. De har även rönt stor internationell uppmärksamhet för sin speciella kombination av musikdramatisk historia och samtid. Akademien utbildar unga sångare och musiker och bedriver också forskning om äldre musidramatik.

Deras konstnärliga grundidé är att antingen spela nyskrivna verk, oftast svenska, eller äldre nyupptäckta verk som inte spelats i modern tid. Effekten blir att både publiken och de medverkande möter en repertoar som inte spelas någon annanstans. Allt är nytt.

Mer om Vadstena-Akademin

Vadstena-Akademin
Tillhör: The Tale
Senast ändrad: 2022-02-03