Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Johanna, Arkitektutbildning 300 hp

Johanna studerar Arkitektutbildning 300 hp. Här berättar hon om sig själv, sin utbildning och hur det är att vara student på KTH. Du kan även kontakta Johanna. Hon har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Johanna, student på Arkitektur

Kontakta Johanna via formuläret nedan. Hon svarar gärna på dina frågor.

Johanna berättar om sin tid på KTH

Hej! Jag heter Johanna och går fjärde året på Arkitektutbildningen. Jag är uppväxt i Katrineholm och flyttade till Stockholm när jag började studera på KTH. 

KTH blev mitt förstahandsval eftersom det är ett universitet med bra rykte och jag har tidigare hört mycket gott från vänner som läser här sedan tidigare. Utbildningen hade också ett bra geografiskt läge till min hemort som möjliggjorde att jag till en början kunde pendla till campus i väntan på bostad här i Stockholm. Idag bor jag tillsammans med min syster, som också går på KTH, i en större lägenhet.

Varför Arkitektutbildningen blev intressant för mig beror på att ända sedan jag var liten har jag älskat att syssla med kreativa och konstnärliga intressen och att få skapa något som många människor kan dra nytta och ha glädje utav. Samtidigt har jag ett teknikintresse och har en teknisk gymnasieutbildning i bagaget.

Arkitektutbildningen skiljer sig från t.ex. Ingenjörsutbildningar då den till största del är praktisk och man arbetar nära andra studenter i projekt inom allt från interiörer och byggnader till stadsplanering. Vi har inga tentor och examineras på vår process och resultat utifrån projekten. Våra dagar spenderas på ritsalar i vårat alldeles egna A-hus på KTH Campus. Här finns det en gemenskap som är unik för arkitektutbildningen. Studenterna arbetar i mindre klasser och nära handledare som ger individuell feedback.

KTH har också ett fantastiskt studentliv, något jag inte hade förväntat mig. Campus är som en liten studentstad mitt i storstaden och det sprudlar med aktiviteter dagligen. Det finns engagemang för alla sorters intressen och naturligtvis har Stockholm som stad mycket att erbjuda. Fördelen med att plugga i Stockholm är att det också finns möjlighet att knyta kontakter tidigt med yrkeslivet. Varje år genomförs dessutom mottagningen för att välkomna alla nya studenter. Jag har själv engagerat mig i detta de senaste två åren eftersom det är en unik möjlighet att lära känna studenter från alla årskurser och program.

Fråga Johanna

FAQ

Kanske har frågan du vill ställa blivit besvarad tidigare? På vår sida FAQ har vi samlat de vanligaste frågorna vi får om val av utbildning, matten på KTH, framtida karriär, studentlivet på KTH samt antagnings- och behörighetsfrågor.

Frågor och svar

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2023-10-25