Till innehåll på sidan

Rebecca, Bioteknik 300 hp

Rebecca studerar Bioteknik 300 hp. Här berättar hon om sig själv, sin utbildning och hur det är att vara student på KTH. Du kan även kontakta Rebecca. Hon har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Rebecca, student på Bioteknik

Kontakta Rebecca via formuläret nedan. Hon svarar gärna på dina frågor.

Rebecca berättar om sin tid på KTH

Hej! Mitt namn är Rebecca och jag är 23 år. Jag pluggar till civilingenjör inom Bioteknik och är nu inne på mitt fjärde år. Jag läser inriktningen Medicinsk bioteknik och utvecklingen av medicin är något jag gärna skulle vilja jobba med efter examen. Som bioteknikstudent så håller jag till på KTH Campus.

Jag är född och uppvuxen i Stockholm och kände när det var dags att välja utbildning att jag väldigt gärna ville bo kvar i Stockholm då jag alltid tyckt om hur mycket Stockholm har att erbjuda. Jag blev även väldigt sugen att plugga på just KTH efter att ha pratat med några KTH-studenter på Saco mässan mitt sista år på gymnasiet. Det var dock inte självklart för mig vad exakt för utbildning jag ville läsa så jag tog ett sabbatsår efter gymnasiet. När covid-19-pandemin slog till och vaccin mot viruset började utvecklas följde jag nyheterna nyfiket. Det var då jag insåg hur spännande jag tyckte det var med just medicin och det var det som i slutändan fick mig att välja Bioteknik.

Jag trivs otroligt bra på bioteknikutbildningen och är så glad att jag valde att plugga just på KTH. Här får jag lära mig om saker jag tycker är intressanta men inte bara det utan på KTH har jag också skaffat vänner för livet. Vännerna jag har skaffat är inte bara klasskamrater utan jag har också genom studentlivet lärt känna personer som läser andra utbildningar och går i andra årskurser. På KTH är alla välkomnande och det finns så mycket man kan välja att engagera sig i. Jag har själv engagerat mig mycket i studentlivet och jag har bland annat varit med i mottagningen för att välkomna de nya studenterna till KTH. Mitt största tips till blivande KTH-studenter är att vara med på mottagningen. Det är verkligen en fantastisk möjlighet att lära känna sina klasskamrater och få vara med på roliga aktiviteter.

Fråga Rebecca

FAQ

Kanske har frågan du vill ställa blivit besvarad tidigare? På vår sida FAQ har vi samlat de vanligaste frågorna vi får om val av utbildning, matten på KTH, framtida karriär, studentlivet på KTH samt antagnings- och behörighetsfrågor.

Frågor och svar

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2023-10-31