Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida

Emil, Civilingenjör och lärare 300 hp

Emil studerar Civilingenjör och lärare 300 hp. Här berättar han om sig själv, sin utbildning och hur det är att vara student på KTH. Du kan även kontakta Emil. Han har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Emil, student på Civilingenjör och lärare

Kontakta Emil via formuläret nedan. Han svarar gärna på dina frågor.

Emil berättar om sin tid på KTH

Hej där! Jag heter Emil, är 23 år gammal, född och uppvuxen i Stockholm. Jag pluggar nu fjärde året på utbildningen Civilingenjör & lärare, med inriktningen datateknik. Det betyder att jag på fem år både blir behörig gymnasielärare och civilingenjör. Jag håller till på stora KTH Campus, förutom när vi gör vår lärarpraktik ute på gymnasieskolor.

Efter gymnasiet hade jag jättesvårt att välja vad jag skulle plugga med. Jag visste att jag tyckte om att arbeta med undervisning, men ville också bli ingenjör. När jag hittade den här utbildningen på KTH blev jag otroligt glad, den perfekta mixen. Nu när jag kommit mer än halvvägs känner jag att det är ännu roligare än jag trodde. Att kombinera läraryrket, med en av utbildningens inriktningar, gör att man verkligen får läsa det man tycker är kul och intressant. Sammanhållningen inom utbildningen är också stark i och med att vi inte är så många, vilket verkligen är toppen!

Att plugga på KTH och att få vara i Stockholm ger en verkligen stora möjligheter. Det finns en massa föreningar och olika aktiviteter man kan göra när man inte pluggar. Det finns grupper för dans och teater, AI, DJ, massa sporter och så mycket mer. Jag upptäcker fortfarande nya föreningar. Det händer nåt på campus varje dag, som pubar, tävlingar och företagsbesök, så KTH känns nästan som en egen liten stad. Om man ändå tröttnar på KTH, så finns hela Stockholm med ännu mer av allt, så det finns verkligen nåt för alla.

Det finns mycket mer att berätta om utbildningen, KTH och Stockholm. Om du har några frågor eller är nyfiken på att veta mer om det jag skrivit, eller om nåt jag missat, så är det bara att skicka mig ett meddelande i formuläret nedan!

Fråga Emil

FAQ

Kanske har frågan du vill ställa blivit besvarad tidigare? På vår sida FAQ har vi samlat de vanligaste frågorna vi får om val av utbildning, matten på KTH, framtida karriär, studentlivet på KTH samt antagnings- och behörighetsfrågor.

Frågor och svar

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2023-11-01