Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Elis, Design och produktframtagning 300 hp

Elis studerar Design och produktframtagning 300 hp. Här berättar han om sig själv, sin utbildning och hur det är att vara student på KTH. Du kan även kontakta Elis. Han har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Elis, student på Design och produktframtagning

Kontakta Elis via formuläret nedan. Han svarar gärna på dina frågor.

Elis berättar om sin tid på KTH

Hej! Mitt namn är Elis och jag är 22 år gammal. Jag läser just nu mitt tredje år på civilingenjörsutbildningen inom Design och produktframtagning på KTH Campus i centrala Stockholm. Jag är född och uppvuxen på Gotland.

Jag började min KTH-resa på Arkitektutbildningen där jag gick ett år. Efter ett år bytte jag till Design och produktframtagning som jag nu läser. Det jag gillar med min nuvarande utbildning är att vi har en blandning mellan kurser som är teoretiska och kurser där vi får jobba kreativt i projekt. I de mer kreativa kurserna får vi bland annat ta fram och designa produkter, ofta i samarbete med ett företag. De teoretiska kurserna vi läser är ofta gemensamma med de som studerar Maskinteknik.

För mig var det en stor omställning att flytta till storstaden från den gotländska landsbygden, men jag såg det som en chans att få testa på något annat. En skillnad är den kollektivtrafik och det utbud som finns i Stockholm. Ofta går det att ta tunnelbanan till vad man än vill se eller göra. För de flesta är det även relativt smidigt att ta sig till och från Stockholm vilket underlättar ifall man vill hem och träffa familjen emellanåt. Boende fick jag efter att ha ställt mig i SSSB:s bostadskö.

KTH har enligt mig ett väldigt bra studentliv där samhörigheten inom utbildningarna är stor. Det anordnas massor av olika aktiviteter vilket gör att det finns något för alla. För att välkomna alla nya studenter till KTH anordnas en mottagning med massor av roliga aktiviteter. Mottagningen är helt frivillig, men jag kan verkligen rekommendera den till alla som ska börja KTH. Det är ett bra tillfälle att få lära känna sina klasskompisar ordentligt innan terminen startat.

Efter studierna skulle jag vilja jobba med att ta fram produkter eller tjänster som är till hjälp för många människor.

Fråga Elis

FAQ

Kanske har frågan du vill ställa blivit besvarad tidigare? På vår sida FAQ har vi samlat de vanligaste frågorna vi får om val av utbildning, matten på KTH, framtida karriär, studentlivet på KTH samt antagnings- och behörighetsfrågor.

Frågor och svar

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2023-10-31