Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Mathilda, Elektroteknik 300 hp

Mathilda studerar Elektroteknik 300 hp. Här berättar hon om sig själv, sin utbildning och hur det är att vara student på KTH.

Mathilda, Elektroteknik 300 hp

Mathilda berättar om sin tid på KTH

Hej! Jag heter Mathilda och är 24 år gammal. Jag läser till civilingenjör inom Elektroteknik och håller mest hus vid KTH Campus på Valhallavägen.  

Efter gymnasiet var jag osäker på vad jag ville göra men jag tyckte KTH lät som en bra skola. Då jag tyckte om biologin i gymnasiet och ville börja studera snart så chansade jag och sökte till civilingenjörsutbildningen inom Bioteknik. Utbildningen var rolig men samtidigt märkte jag ganska snabbt att ämnet egentligen inte passade mig. En bit in på första året bestämde jag mig därför att byta linje och jag började söka information om KTH:s alla andra utbildningar. Till slut valde jag civilingenjörsutbildningen inom Elektroteknik och trots att mitt intresse för informationsteknik (IT) har vuxit under utbildningens gång så är jag nöjd med mitt val. Det är ett brett ämne med många intressanta tillämpningsområden och det känns bra att ha så många olika möjligheter för fortsatta studier och jobb.

Jag vill att alla som funderar på utbildningen ska veta att den är utmanande men samtidigt mycket givande och rolig. En av de bästa delarna med utbildningen är alla människor du får lära känna och plugga med. Det finns mycket hjälp att få om du tycker att något ämne är svårt. Det viktigaste är att ha bra studieteknik och inte vara rädd för att ställa frågor.

I framtiden skulle jag vilja jobba inom IT då jag under utbildningens gång har fått upp intresset för frågor gällande cybersäkerhet och personlig integritet. Min förhoppning är att jag kan få något jobb inom området efter examen. Med det sagt har jag fortfarande lång tid kvar på utbildningen och jag är öppen för att jag kanske finner något annat som är ännu mer intressant. 

Läs mer

Elektroteknik 300 hp

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2023-05-04