Till innehåll på sidan

Mathilda, Elektroteknik 300 hp

Mathilda studerar Elektroteknik 300 hp. I sin studentintervju berättar hon om sig själv, sin utbildning och hur det är att vara student på KTH. Du kan även kontakta Mathilda. Hon har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Mathilda, Elektroteknik 300 hp

Fakta

Namn: Mathilda
Ålder: 23 år
Utbildning: Elektroteknik 300 hp
Från: Stockholm

Kontakta Mathilda

Intervju med student

Mathilda går Elektroteknik 300 hp och berättar hur det är att studera på KTH.

Vem är du?

– Jag heter Mathilda, är 23 år gammal och kommer från Stockholm. Jag läser till civilingenjör inom Elektroteknik på KTH Campus.

Berätta om din väg till KTH!

– Min väg till KTH och utbildningen jag läser nu har varit allt annat än rak. Efter studenten tog jag några sabbatsår och tillslut blev jag sugen på att studera igen. Dessvärre hade jag ingen aning om vad. Jag visste att jag ville stanna i Stockholm och läsa en utbildning som ger många olika jobbmöjligheter efter examen. När jag sökte efter information om olika utbildningar hamnade jag på KTH:s hemsida och blev förvånad över hur mycket det fanns att välja mellan. Jag utgick från att jag tyckte om biologi och naturvetenskap på gymnasiet och valde då att söka till civilingenjörsutbildningen inom Bioteknik. Det passade mig dessvärre inte så bra och jag bestämde mig för att byta till Elektroteknik. Nu läser jag mitt andra år på utbildningen och trivs otroligt bra.

Hur är din utbildning?

– Det jag tycker är mest utmärkande med min utbildning är att den både är bred och utmanande. Dessutom blev jag förvånad över hur roliga vissa kurser är att läsa. Många tycker att matten är svår, men det finns mycket resurser och hjälp att få. De bästa kurserna är de som är specifika för programmet man går, till stor del för att lärarna har stor passion för sitt ämne.  

– Ett tips till någon som funderar på att söka till utbildningen är att läsa på om vilka kurser som ingår i programmet. När jag bytte linje använde jag mig av verktyget för att jämföra utbildningar på KTH:s hemsida och det visade sig vara väldigt hjälpsamt. När jag sedan påbörjade utbildningen märkte jag att mitt intresse för data och programmering växte och då kunde jag lägga till kurser som var mer inriktade på det. Utbildningen är mer flexibel än vad jag först trodde och det finns dessutom stöd för studenter med läs- och skrivsvårigheter som jag vill tipsa om.

Hur upplever du studentlivet under dina studier?

– Min första tid på KTH var inte helt lätt, men efter att jag hittat en grupp människor att plugga med blev studierna både lättare och roligare. Hur en vanlig dag ser ut varierar mycket från person till person. Under en typisk dag för mig går ungefär halva tiden åt för övningar och föreläsningar, och resten av tiden till eget arbete. Inga föreläsningar eller övningar är obligatoriska, men de flesta tycker om att gå på dem ändå. Det är en stor skillnad från gymnasiet med mycket mer eget ansvar, men också mycket mer frihet.

– För den som är intresserad av studentlivet på KTH finns oändligt med saker att engagera sig i, och lockar inte det har Stockholm som stad mycket att erbjuda. Trots att Stockholm är en storstad finns mycket fin natur runtomkring. Beroende på säsong kan man bada, gå på picknick, plocka svamp och åka skridskor. Att vara utomhus och umgås utanför skolan ger energi till att orka med studierna.

Vad har du för framtidsplaner?

Jag är inte säker på vad jag vill jobba med efter mina studier på KTH, men eftersom jag läser mitt andra år av fem har jag lite tid att se vad jag tycker är intressant. Nästa steg blir att välja ett mastersprogram och jag har valt ut några stycken jag tror skulle passa. Oavsett vad jag väljer så vet jag att det kommer finnas många olika möjligheter till jobb och utveckling när jag blir klar, och det är bland det bästa med att studera på KTH. 

– Om du har frågor om civilingenjörsutbildningen inom Elektroteknik eller om hur det är att vara student på KTH i allmänhet, tveka inte på att att skicka iväg ett mail!

Läs mer

Elektroteknik 300 hp

Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2021-11-02