Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Tina, Informationsteknik 300 hp

Tina studerar Informationsteknik 300 hp. Här berättar hon om sig själv, sin utbildning och hur det är att vara student på KTH. Du kan även kontakta Tina. Hon har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Tina, student på Informationsteknik

Kontakta Tina via formuläret nedan. Hon svarar gärna på dina frågor.

Tina berättar om sin tid på KTH

Hej! Jag heter Tina och är 22 år. Kommer från Stockholm och går nu mitt tredje år på civilingenjörsutbildningen inom Informationsteknik. Mitt program befinner sig huvudsakligen på KTH Kista men du kan även stöta på mig på KTH Campus eller KTH Flemingsberg.

Att välja informationsteknik var inte ett självklart val för mig. Efter gymnasiet började jag direkt på civilingenjörsutbildningen inom Teknisk kemi och insåg ganska snabbt att det inte var rätt väg för mig. Jag bestämde mig för att välja om, följa min nyfikenhet och välja något jag aktivt kunde se mig arbeta med. Jag hade alltid haft en nyfikenhet för IT, men vågade aldrig satsa på det på grund av rädslan att jag inte skulle ha tillräckligt med erfarenhet. Efter att ha gjort fel en gång tidigare kände jag att det var värt att försöka igen och den här gången inom IT.

Informationsteknik med kurser inom hårdvara och mjukvara gav mig en bra grund för att få både djupare och bredare insikt inom ämnet. När jag väl började insåg jag att jag inte behövde veta allt inom IT för att välja att läsa det på universitetet och vilka oändliga utvecklingsmöjligheter som fanns. Valet att läsa på KTH var självklart eftersom det låg nära till näringslivet och var en väletablerad skola med bra rykte.

Mitt råd till blivande studenter är att försöka njuta av studietiden. Välj utifrån dina egna intressen och ambitioner så kommer livet under studierna bli både roligare och lättare. Alla kurser kommer inte vara lika roliga och då kan ens egna mål motivera en till att fortsätta. Det ska kännas värt att kämpa för och man ska inte vara villig att ge upp under svårare perioder.

Fråga Tina

FAQ

Kanske har frågan du vill ställa blivit besvarad tidigare? På vår sida FAQ har vi samlat de vanligaste frågorna vi får om val av utbildning, matten på KTH, framtida karriär, studentlivet på KTH samt antagnings- och behörighetsfrågor.

Frågor och svar

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2023-10-31