Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Marwa, Samhällsbyggnad 300 hp

Marwa studerar Samhällsbyggnad 300 hp. Här berättar hon om sig själv, sin utbildning och hur det är att vara student på KTH. Du kan även kontakta Marwa. Hon har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Marwa, student på Samhällsbyggnad

Kontakta Marwa via formuläret nedan. Hon svarar gärna på dina frågor.

Marwa berättar om sin tid på KTH

Hejhej! Marwa heter jag och är 20 år gammal. Just nu läser jag mitt andra år på civilingenjörsutbildningen inom Samhällsbyggnad, ni hittar mig och mitt program på KTH Campus.

KTH som universitet var ett ganska självklart val för mig då jag var alldeles för hemkär för att lämna Stockholm. Här finns en unik kombination av storstad och studentliv. Studentlivet erbjuder mycket och jag vill nästan påstå att det är omöjligt att inte hitta något man tycker om, men om så är fallet kan man alltid starta något! Atmosfären är välkomnande och det finns möjligheter att lära känna studenter från olika utbildningar och årskurser. 

För mig har det inte alltid varit lätt att ta beslut då jag är en mer ”vad är det värsta som kan hända?”-person. På gymnasiet läste jag naturvetenskap för att det är brett och jag ville skjuta på beslutet om framtiden. Jag har alltid kunnat föreställa mig själv göra nästintill vad som helst, men en sak jag var säker på var att jag på ett eller annat sätt ville bidra till samhällets utveckling. På gymnasiet hade jag en fantastisk lärare som själv utbildat sig till civilingenjör på KTH och uppmanade oss alla till att göra samma sak. Jag började läsa om olika utbildningar och hittade min väg till Samhällsbyggnad, vilket lät som något för mig.

Universitetets tempo kan kännas överväldigande i början, men ta det lugnt och hitta vad som funkar bäst för dig och efter det flyter det mesta på. Att inte hitta rätt utbildning på första försöket är också okej för "Vad är det värsta som kan hända?" - testa dig fram!

Det som däremot positivt överraskade mig är hur mycket man som civilingenjör kan göra. Efter att ha känt beslutsångest inför framtiden, är jag nu övertygad om att jag kommer att hitta något intressant efter utbildningen.

Fråga Marwa

FAQ

Kanske har frågan du vill ställa blivit besvarad tidigare? På vår sida FAQ har vi samlat de vanligaste frågorna vi får om val av utbildning, matten på KTH, framtida karriär, studentlivet på KTH samt antagnings- och behörighetsfrågor.

Frågor och svar

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2023-10-30