Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Jörgen, Teknisk fysik 300 hp

Jörgen studerar Teknisk fysik 300 hp. Här berättar han om sig själv, sin utbildning och hur det är att vara student på KTH. Du kan även kontakta Jörgen. Han har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Jörgen, student på Teknik fysik

Kontakta Jörgen via formuläret nedan. Han svarar gärna på dina frågor.

Jörgen berättar om sin tid på KTH 

Hej! Jag heter Jörgen och är 24 år. Jag läser mitt fjärde år på civilingenjörsutbildningen inom Teknisk fysik på KTH. Ursprungligen kommer jag från Nacka, men numera bor jag i en studentlägenhet 20 min från KTH, vilket är mycket praktiskt och bekvämt om du frågar mig.

Jag är som sagt inne på mitt fjärde år och jag trivs mycket bra, trots att det är hög studietakt och svåra kurser. Samtidigt är det nog just det som jag gillar allra mest. Är du en sådan person som gillar utmaningar och framförallt att utmana dig själv så är KTH och Teknisk fysik helt rätt val.

När jag gick trean på gymnasiet så hade jag bestämt mig för att jag ville utbilda mig till civilingenjör på KTH, som jag hade fått mycket goda intryck från efter ett studiebesök. Jag var dock osäker på vilken inriktning och program jag skulle välja. I gymnasiet hade jag fått ett växande intresse för matematik och fysik, men visste inte om jag ville läsa mer åt det teoretiska hållet eller mer åt det praktiska hållet. Jag visste inte heller om jag ville börja studera direkt efter studenten. I samband med detta hade värnplikten, d.v.s. lumpen, just återinförts det år som jag skulle gå ut gymnasiet, vilket jag tyckte lät som en spännande möjlighet. Efter lumpen och ytterligare ett år i militären hade jag dock bestämt mig för att jag ville läsa Teknisk fysik.

Jag kommer ihåg att jag tyckte att det var svårt i början, men samtidigt roligt och kul att få lära känna nya kompisar och gå på föreläsningar. Jag insåg även ganska snabbt att de allra flesta också tyckte att det var svårt och tufft, vilket gjorde att jag började sitta med andra och plugga. Min rekommendation till nya studenter på KTH är att sitta och studera tillsammans. Det blir dessutom mycket roligare eftersom du sedan kan hitta på annat skoj med sina pluggkompisar.

Inom KTHs studentliv finns det många roliga aktiviteter och evenemang. Du kan göra allt från att gå på studentpubar till att vara med och bygga en racerbil eller vara med och skapa en teaterpjäs. Om du känner för att inte alls vara aktiv inom studentlivet eller bara delvis så finns det även mycket annat spännande att hitta på i resten av Stockholm, vilket gör KTH till ett optimalt val enligt mig.

Fråga Jörgen

FAQ

Kanske har frågan du vill ställa blivit besvarad tidigare? På vår sida FAQ har vi samlat de vanligaste frågorna vi får om val av utbildning, matten på KTH, framtida karriär, studentlivet på KTH samt antagnings- och behörighetsfrågor.

Frågor och svar

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2023-10-27