Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Hassan, Teknisk fysik 300 hp

Hassan studerar Teknisk fysik 300 hp. Här berättar han om sig själv, sin utbildning och hur det är att vara student på KTH. Du kan även kontakta Hassan. Han har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Hassan, student på Teknisk fysik

Kontakta Hassan via formuläret nedan. Han svarar gärna på dina frågor.

Hassan berättar om sin tid på KTH 

Hej där! Mitt namn är Hassan, jag är 20 år gammal och för närvarande studerar jag mitt andra år på civilingenjörsutbildningen inom Teknisk fysik på KTH. År 2015 flyttade jag till Sverige från Syrien, ända till Karlskoga i Värmland, för att sedan hamna i Stockholm. Min resa till KTH och min utbildning började med mitt intresse för matematik, fysik och de naturvetenskapliga ämnena i allmänhet. Jag har alltid varit intresserad av att förstå hur världen fungerar och velat kunna lösa verkliga problem. Det var detta intresse tillsammans med den breda kunskapen som Teknisk fysik erbjuder som lockade mig till att börja.

När det kommer till studentlivet i Stockholm finns det verkligen något för alla. Jag blev överraskad av hur mycket det fanns att engagera sig i. Du hittar allt från föreningar, kulturella evenemang, sportaktiviteter och den pulserande stadens atmosfär. Fördelarna med att plugga i Stockholm är många. Staden erbjuder många spännande platser, dessutom har man tillgång till en bred arbetsmarknad och nätverk som kan vara ovärderligt för en som student och blivande ingenjör. I framtiden vill jag tillämpa de kunskaper jag har skaffat mig för att bidra till att lösa samhällsproblem och vara en del av den stora utvecklingen inom AI.

Om du har några frågor kring min utbildning eller vill veta mer om livet som student på KTH, tveka inte att kontakta mig. Jag ser fram emot att välkomna dig till KTH och vara en del av din fantastiska resa här!

Fråga Hassan

FAQ

Kanske har frågan du vill ställa blivit besvarad tidigare? På vår sida FAQ har vi samlat de vanligaste frågorna vi får om val av utbildning, matten på KTH, framtida karriär, studentlivet på KTH samt antagnings- och behörighetsfrågor.

Frågor och svar

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2023-10-30